Főoldal Hírek Átólzéig Év Fagylaltja verseny 2019.

Év Fagylaltja verseny 2019.

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,366
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben ismét megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, ezúttal Szombathely Fő tere adott helyt a rendezvénynek.

A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

A verseny szakmai elismertsége mellett cél a társadalmi ismertsége növelése is, ezért az ipartestület tovább erősítette a verseny „fesztivál” jellegét.

A versenyt számos szakmai és lakossági program (különleges fagylalt bemutatók, show műsor, vetélkedők, koncert) kísérte. Kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is.

Az Év Fagylaltja versenyre idén 56 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.

Az Év Fagylaltja verseny fagylaltjait négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és Közönség zsűri pontozta.

VERSENYEREDMÉNYEK:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

  • Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Il Re Del Piemonte – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

  • Ezüstérem:

Sós pisztácia madártej- ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)

  • Bronzérem:

Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)

 „I./M.” (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye

  • Arany:

Illatos birs feketeribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó)

  • Ezüst:

Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

  • Bronz:

Meggyes diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen)


„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

  • Arany:

Liberte – Vladucz Péter (Chef Market Zrt. – Budapest)

  • Ezüst:

Handcrafted Pisztácia Tejjégkrém – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)

  • Bronz:

Argentin Karamellás Keksz – Horváth Mónika (Békás Kft. /Pernigotti/ – Budapest)


„C/M” (mentes) kategória:

  • Arany:

Pisztácia parajd fűszerével – Gangel András (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)

  • Ezüst:

Copa KiBana – Luca Marogna (Pregel Magyarország Kft. – Budapest)

  • Bronz:

Laktózmentes Cold Brew Coffee – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)

I./M és C/M kategóriákban nevezett fagylaltok nem tartalmazhatnak hozzáadott: cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét. Cukor helyett a következő édesítőszerek használhatók: xilit (nyírfacukor), eritrit, stevia, maltit (maltitol).


Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:

  • Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

Közönségdíjas:

  • Rozmaringos fehércsokis vilmoskörte – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

2024-ben is indul a #vadateszem kampány

Manapság attól hangos a média, hogy az energiaválságot hogyan éli túl a turizmus, lesz-e e…