Átólzéig Év Fagylaltja verseny 2019. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-05-23 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,366 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben ismét megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, ezúttal Szombathely Fő tere adott helyt a rendezvénynek.A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.A verseny szakmai elismertsége mellett cél a társadalmi ismertsége növelése is, ezért az ipartestület tovább erősítette a verseny „fesztivál” jellegét.A versenyt számos szakmai és lakossági program (különleges fagylalt bemutatók, show műsor, vetélkedők, koncert) kísérte. Kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is.Az Év Fagylaltja versenyre idén 56 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának.Az Év Fagylaltja verseny fagylaltjait négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és Közönség zsűri pontozta.VERSENYEREDMÉNYEK:„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyeEbbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek. Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:Il Re Del Piemonte – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)Ezüstérem: Sós pisztácia madártej- ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)Bronzérem:Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső) „I./M.” (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenyeArany:Illatos birs feketeribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó) Ezüst:Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)Bronz:Meggyes diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen)„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenyeArany:Liberte – Vladucz Péter (Chef Market Zrt. – Budapest)Ezüst:Handcrafted Pisztácia Tejjégkrém – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)Bronz:Argentin Karamellás Keksz – Horváth Mónika (Békás Kft. /Pernigotti/ – Budapest)„C/M” (mentes) kategória: Arany:Pisztácia parajd fűszerével – Gangel András (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)Ezüst:Copa KiBana – Luca Marogna (Pregel Magyarország Kft. – Budapest)Bronz:Laktózmentes Cold Brew Coffee – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)I./M és C/M kategóriákban nevezett fagylaltok nem tartalmazhatnak hozzáadott: cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét. Cukor helyett a következő édesítőszerek használhatók: xilit (nyírfacukor), eritrit, stevia, maltit (maltitol).Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)Közönségdíjas: Rozmaringos fehércsokis vilmoskörte – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Culinary World Cup 2014 – Arany, ezüst, bronz(ok) Update 2014.11.24 23:51 A hétfői termés: Magyar Szabolcs aranyérem, Békés Megyei Culinary Team ezüstérem, Gajdán Antal …