Átólzéig Év Fagylaltja verseny 2019. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-05-23 6 perc átlagos olvasási idő 0 1,285 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben ismét megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, ezúttal Szombathely Fő tere adott helyt a rendezvénynek. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt. A verseny szakmai elismertsége mellett cél a társadalmi ismertsége növelése is, ezért az ipartestület tovább erősítette a verseny „fesztivál” jellegét. A versenyt számos szakmai és lakossági program (különleges fagylalt bemutatók, show műsor, vetélkedők, koncert) kísérte. Kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is. Az Év Fagylaltja versenyre idén 56 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. Az Év Fagylaltja verseny fagylaltjait négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és Közönség zsűri pontozta. VERSENYEREDMÉNYEK: „I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek. Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Il Re Del Piemonte – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse) Ezüstérem: Sós pisztácia madártej- ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös) Bronzérem: Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső) „I./M.” (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye Arany: Illatos birs feketeribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó) Ezüst: Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse) Bronz: Meggyes diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen) „C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye Arany: Liberte – Vladucz Péter (Chef Market Zrt. – Budapest) Ezüst: Handcrafted Pisztácia Tejjégkrém – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe) Bronz: Argentin Karamellás Keksz – Horváth Mónika (Békás Kft. /Pernigotti/ – Budapest) „C/M” (mentes) kategória: Arany: Pisztácia parajd fűszerével – Gangel András (m-Gel Hungary Kft. – Budapest) Ezüst: Copa KiBana – Luca Marogna (Pregel Magyarország Kft. – Budapest) Bronz: Laktózmentes Cold Brew Coffee – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe) I./M és C/M kategóriákban nevezett fagylaltok nem tartalmazhatnak hozzáadott: cukrot, glutént, laktózt és tejfehérjét. Cukor helyett a következő édesítőszerek használhatók: xilit (nyírfacukor), eritrit, stevia, maltit (maltitol). Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese: Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse) Közönségdíjas: Rozmaringos fehércsokis vilmoskörte – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Újra határon túli társulatokat lát vendégül a Thália Színház. Újra határon túli társulatokat lát vendégül a Thália Színház. A tavalyi évad sikeres bemutatóiból …
Közösségbe készülünk – hogyan előzzük meg a fertőzéseket? Közösségbe készülünk – hogyan előzzük meg a fertőzéseket? Az édesanyák gyakori panasza, hogy …