Főoldal Hírek Átólzéig Szilveszterig tartó programkínálattal várja a gödöllői kastély a látogatókat

Szilveszterig tartó programkínálattal várja a gödöllői kastély a látogatókat

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,013
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szilveszterig tartó programkínálattal várja a gödöllői kastély a látogatókat
 

    A királyi karácsonyok hangulatát idézik az ünnepi díszbe öltözött gödöllői kastély szilveszterig tartó programjai. Ezen a hétvégén egyebek mellett betlehemi játékokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket, akik Erzsébet királyné hasonmásával is találkozhatnak.

    Tüske Boglárka, a királyi kastély  sajtóreferense elmondta: szombat délelőtt betlehemi játékkal kedveskednek a kicsiknek, akik ezután Weöres Sándor megzenésített verseit hallgathatják a szegedi Pince Színház előadásában. Déltől 14 óráig – csakúgy, mint vasárnap ugyanebben az időpontban – a díszteremben cercle-t (fogadást) tart “Erzsébet királyné”, majd 3 órától a barokk színházban mesejátékkal szórakoztatják a gyerekeket.

 

    Vasárnap délelőtt a Maszk Bábszínház ad elő betlehemi történetet a kastélyba látogató családoknak, akiket a Szironta csengettyű- és citeraegyüttes, valamint az Arpeggio gitárzenekar és a Holló együttes fellépésére is várnak. 

    Tüske Boglárka tájékoztatása szerint mindkét napon belekóstolhatnak a kicsik és a nagyobbak is a mézeskalács-készítés rejtelmeibe, és a Levendula játszóház közreműködésével lesz zenetanítás is. 
    Az ünnepi időszak alatt folyamatosan látogathatók a gyerekeknek szánt játékos múzeumpedagógia foglalkozások, megtekinthető a Herendi Porcelánmanufaktúra porcelánfestő bemutatója, a kézműves kuckóban pedig karácsonyi dekorációt és ajándékokat készíthetnek a vállalkozó kedvűek.

    A korábbi években megszokott és megszeretett adventi programokat sem kell nélkülözniük a vendégeknek: a kézműves vásár, a körhintás népi játszótér és Paprika Jancsi csúzlizdája is bizonyára sokakat vonz majd Gödöllőre. 

    A történelmi tereket ezekben a napokban sült gesztenye, forralt bor és puncs illata lengi be, a kastély pálmaháza pedig karácsonyházzá alakul, hogy az egzotikus növények helyét szebbnél szebben feldíszített karácsonyfák és díszek vegyék át – tette hozzá a sajtóreferens.

    Mint mondta, karácsony után is érdemes lesz a gödöllői kastélyba látogatni, december 29-én például – Erzsébet királyné karácsonyán – megtudhatjuk, hogyan ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai. Ugyanezen a napon tartják Lajkó Félix hegedűvirtuóz és Balázs János zongoraművész évbúcsúztató ünnepi hangversenyét a felújított lovardában.

 

MTI/Archivum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…