Főoldal Hírek Átólzéig A magyarok alig egytizede utazik télen egy felmérés szerint

A magyarok alig egytizede utazik télen egy felmérés szerint

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,119
 ehaccp_topbanner3.jpg

A magyarok alig egytizede utazik télen egy felmérés szerint

 

A magyarok alig egytizede utazik el télen, főként anyagi okok tartják vissza őket, az utazók többsége az aktív kikapcsolódást választja – derült ki a Travel Channel ismeretterjesztő tévécsatorna reprezentatív kutatásából, amelyről szerdán tájékoztatta az MTI-t.

A Tárki által a csatorna megbízásából készült felmérés szerint a megkérdezettek 11 százaléka utazik általában valahova telente, az idén télen egy kicsivel még kevesebben: 9 százalék tervez kiruccanást február végéig.

A válaszadók 70 százaléka az anyagi okokat jelölte meg akadályként, 15 százalék nem szeret télen utazni, 7 százalék pedig arra hivatkozott, hogy az idén télen nincs ideje elutazni sehova.

Azok közül, akik elutaznak, a legtöbben nem is mennek messzire: 59 százalék belföldön utazik, 42 százalék a szomszédos országokba látogat el, a dél- és nyugat-európai, illetve távolabbi úti célok igen ritkák – áll a Travel Channel felmérésében. A belföldi út a fiatalabbak – 19-39 évesek – körében népszerűbb, ebben a korosztályban 10 százalékkal többen utaznak Magyarországon belül, mint külföldre.

A télen utazók fele kirándulni, túrázni indul, a sorban mögötte 40 és 39 százalékkal a városnézés, és a síelés, snowboardozás következik. A relaxáció, illetve wellness célú utakat ennél 10 százalékkal kevesebben választják, a magyarok tehát az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben – állapítja meg a kutatás. A síelők háromnegyede a külföldi sípályákat választja. Ausztria, majd Szlovákia a legnépszerűbb hely, Magyarország a harmadik – utóbbi inkább a fiatalabbak körében közkedvelt.

Ezen a télen legtöbben a két ünnep között utaznak, és a válaszadók kétharmada családjával teszi ezt. Az elutazók 21 százaléka megy barátokkal, ők többnyire külföldön szilvesztereznek – derül ki a felmérésből.

MTI/Pixabay
 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…