Főoldal Hírek Utazás Elefántház épül a Szegedi Vadasparkban

Elefántház épül a Szegedi Vadasparkban

4 perc átlagos olvasási idő
0
2,182
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az állatkert történetének legnagyobb beruházásaként öt ázsiai elefánt (Elephas maximus) elhelyezésére alkalmas elefántház épül a Szegedi Vadasparkban; az épület alapkövét vasárnap, gyermeknapon Botka László (MSZP) polgármester rakta le.

 

A politikus elmondta, az elmúlt évtizedben egymilliárd forintnyi beruházás valósult meg a Vadasparkban, többek között zsiráfház, fóka- és pingvinbemutató épült.

 

A szegedi az ország egyik legfiatalabb, legnagyobb alapterületű és legdinamikusabban fejlődő állatkertje, amely évente több mint kétszázezer látogatót fogad – közölte a polgármester.

 

A felmérések szerint a vendégek az elefántra voltak a legkíváncsibbak.

 

Jövő tavaszra 480 millió forintból uniós és hazai támogatással 1443 négyzetméteres alapterületű elefánt ház épül, melyhez az országban a legnagyobb, 7 ezer négyzetméteres kifutó kapcsolódik – mondta Botka László.

 

Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója közölte, az elefántház öt állat elhelyezésére lesz alkalmas. Tavasszal két fiatal bika érkezik majd, és a tervek rövidesen egy szaporodásra képes csapatot állítanak össze.

 

A bemutató felhívja a figyelmet az elefántok és a természet védelmének fontosságára, emellett Dél- és Délkelet-Ázsia kulturális értékeit is igyekszik megjeleníteni, az elefántház ezért Angkort, a khmer templomvárost idézi majd – ismertette a szakember. Hozzáfűzte, hogy az elefántházban a nagy termetű emlősök mellett szarvcsőrű madarakat és igazi közönség kedvenc ragadozókat, ázsiai kiskarmú vidrákat is láthatnak majd a vendégek.

 

 

MTI Kép: Szegedi Vadaspark

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Utazás

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…