Színes Drágán keltek el a bálnavadászatból származó első húsok Japánban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-07-10 4 perc átlagos olvasási idő 0 679 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tokió, , 2019. július 4., hétfő (MTI/Kyodo/AP) – Igen magas áron keltek el a harminc év után hétfőn felújult kereskedelmi célú bálnavadászatból származó első húsok egy árverésen Japánban. Tizenötezer jent (40 ezer forint) is fizettek a csukabálnahús egyetlen kilójáért egy csütörtökön Tajdzsiban rendezett árverésen, ami többszöröse az eddig fizetett átlagáraknak. A japán éttermekben egy adag bálnasteak mintegy ezerhétszáz forintnyi jenbe kerül. A bálnahúst az északi Kusiro város bálnavadászai által az első napon leölt két csukabálnából dobták piacra. FORRÁS: PROFIMEDIA Japán június 30-án kilépett a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), hogy folytathassa a kereskedelmi célú vadászatot, az első hajók hétfőn ki is rajzottak az ázsiai szigetország körüli vizekre. A japán halászati ügynökség közlése szerint az év végéig kitűzött kvóta 227 bálna. Ez kevesebb, mint a Déli-sarkvidéken az elmúlt években átlagosan megölt állatok száma. A hajók, amelyekhez a későbbiekben továbbiak is csatlakoznak, a nyár nagy részében csőröscetekre és csukabálnákra vadásznak. Japán 1988 óta tudományos kutatásnak álcázott kereskedelmi vadászatot folytatott, és az állatok húsa akkor is az üzletek polcaira és az éttermekbe került. A bálnavadászat nem nagy üzlet Japán számára. A bálnahús az éves húsfogyasztás 0,1 százalékát teszi ki, ezt akarják felfuttatni az illetékesek. Az évente 4-5 ezer tonnányi bálnahús az ország lakossága számára fejenként csak 40-50 grammot jelent. Még a vadászatot támogatók szerint is időbe telik, míg a kereslet kiépül. MTI/Pixabay Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára Elindult a nevezés a Balaton-átúszásra AM: két év alatt közel 20 tonnányi illegális szemetet szállítottak el az erdőkből Drágább lesz taxival utazni Budapesten Szuperélelmiszer a húsok közt
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
A Nemzeti Egység Klaszter további taggal bővült! A Nemzeti Egység Klaszter további taggal bővült! A Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség immáron …
Szűkült a kedvező adózású juttatások köre A munkáltató 2019. január 1-jétől a béren kívüli juttatásra vonatkozó kedvező közteherfizetés mellett kizárólag …