Színes Drágán keltek el a bálnavadászatból származó első húsok Japánban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-07-10 4 perc átlagos olvasási idő 0 739 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tokió, , 2019. július 4., hétfő (MTI/Kyodo/AP) – Igen magas áron keltek el a harminc év után hétfőn felújult kereskedelmi célú bálnavadászatból származó első húsok egy árverésen Japánban. Tizenötezer jent (40 ezer forint) is fizettek a csukabálnahús egyetlen kilójáért egy csütörtökön Tajdzsiban rendezett árverésen, ami többszöröse az eddig fizetett átlagáraknak. A japán éttermekben egy adag bálnasteak mintegy ezerhétszáz forintnyi jenbe kerül. A bálnahúst az északi Kusiro város bálnavadászai által az első napon leölt két csukabálnából dobták piacra. FORRÁS: PROFIMEDIA Japán június 30-án kilépett a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), hogy folytathassa a kereskedelmi célú vadászatot, az első hajók hétfőn ki is rajzottak az ázsiai szigetország körüli vizekre. A japán halászati ügynökség közlése szerint az év végéig kitűzött kvóta 227 bálna. Ez kevesebb, mint a Déli-sarkvidéken az elmúlt években átlagosan megölt állatok száma. A hajók, amelyekhez a későbbiekben továbbiak is csatlakoznak, a nyár nagy részében csőröscetekre és csukabálnákra vadásznak. Japán 1988 óta tudományos kutatásnak álcázott kereskedelmi vadászatot folytatott, és az állatok húsa akkor is az üzletek polcaira és az éttermekbe került. A bálnavadászat nem nagy üzlet Japán számára. A bálnahús az éves húsfogyasztás 0,1 százalékát teszi ki, ezt akarják felfuttatni az illetékesek. Az évente 4-5 ezer tonnányi bálnahús az ország lakossága számára fejenként csak 40-50 grammot jelent. Még a vadászatot támogatók szerint is időbe telik, míg a kereslet kiépül.MTI/PixabayA hagyományos kürtőskalács volt a legmenőbb az 5. Kürtőskalács Vigalmon Piccolo Club: Best Growers Conference Három új menüsorral újul meg a Michelin-ajánlással büszkélkedő szarvasi bisztró Illatba zárt küldetés Tihanyban Idén kiemelten kezelik a rendőrök a Balaton és a Velencei-tó térségét
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Fesztivál vendéglátás, mint önálló hagyományőrző szakma? Fesztivál vendéglátás, mint önálló hagyományőrző szakma? A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek …
Lacipecsenye Kurucz módra 2016. december 8-án nyitott meg a Klauzál téri piac emeletén, a Kurucz Hentes és …