Színes Drágán keltek el a bálnavadászatból származó első húsok Japánban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-07-10 4 perc átlagos olvasási idő 0 482 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tokió, , 2019. július 4., hétfő (MTI/Kyodo/AP) – Igen magas áron keltek el a harminc év után hétfőn felújult kereskedelmi célú bálnavadászatból származó első húsok egy árverésen Japánban. Tizenötezer jent (40 ezer forint) is fizettek a csukabálnahús egyetlen kilójáért egy csütörtökön Tajdzsiban rendezett árverésen, ami többszöröse az eddig fizetett átlagáraknak. A japán éttermekben egy adag bálnasteak mintegy ezerhétszáz forintnyi jenbe kerül. A bálnahúst az északi Kusiro város bálnavadászai által az első napon leölt két csukabálnából dobták piacra. FORRÁS: PROFIMEDIA Japán június 30-án kilépett a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), hogy folytathassa a kereskedelmi célú vadászatot, az első hajók hétfőn ki is rajzottak az ázsiai szigetország körüli vizekre. A japán halászati ügynökség közlése szerint az év végéig kitűzött kvóta 227 bálna. Ez kevesebb, mint a Déli-sarkvidéken az elmúlt években átlagosan megölt állatok száma. A hajók, amelyekhez a későbbiekben továbbiak is csatlakoznak, a nyár nagy részében csőröscetekre és csukabálnákra vadásznak. Japán 1988 óta tudományos kutatásnak álcázott kereskedelmi vadászatot folytatott, és az állatok húsa akkor is az üzletek polcaira és az éttermekbe került. A bálnavadászat nem nagy üzlet Japán számára. A bálnahús az éves húsfogyasztás 0,1 százalékát teszi ki, ezt akarják felfuttatni az illetékesek. Az évente 4-5 ezer tonnányi bálnahús az ország lakossága számára fejenként csak 40-50 grammot jelent. Még a vadászatot támogatók szerint is időbe telik, míg a kereslet kiépül. MTI/Pixabay A húsfogyasztás veszélyeit vizsgálták Jelentős szigorításokat rendelt el a kormány Folytatódik az élelmiszerpazarlás elleni program Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma! A Kőröstej saját standon mutatja be sajtjait Dubajban az expón
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Borbás Marcsi: A gazlevest nem csak gazemberek és gazleányok ehetik… Borbás Marcsi: A gazlevest nem csak gazemberek és gazleányok ehetik… Nem is gondolnánk, mi …
Élőben közvetítik a Pesti Vigadóban a londoni operaház előadásait Élőben közvetítik a Pesti Vigadóban a londoni operaház előadásait (MTI) – A londoni Királyi …