Kultúra V. Németh Zsolt: értékek őrzői a magyar márkák Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2019-12-14 4 perc átlagos olvasási idő 0 441 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A tájékoztatás, a szórakoztatás mellett az értékőrzés is jelentős szerepet kap az „Arculat és identitás 2. – Vezető magyar márkák tradicionális múlttal és innovatív jelennel” című most megjelent igényes kötetben – fogalmazott az Agrárminisztérium kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa a könyv bemutatóján. V. Németh Zsolt az eseményen elmondta, hogy az agrártárca által évek óta támogatott hungarikum mozgalom egyre szélesebb rétegeket mozgat meg: a kisebb-nagyobb települések, közösségek, civil szervezetek és egyének sorra fedezik fel saját, az őket körülvevő értékeiket. A miniszteri biztos meggyőződése szerint csak az lehet öntudatos európai polgár, aki tisztában van önmaga, ősei és szülőföldje értékeivel, aki ismeri, érti és őrzi gyökereit. Megfogalmazása szerint ezt a folyamatot támogatja az Arculat és identitás második kötete, amelyben a szerkesztő a tradicionális magyar márkákat és magyar értékeket rendezte egymás mellé. Közülük többel a Hungarikumok Gyűjteményében is találkozhatunk, úgymint az Unicummal, a herendi porcelánnal, a Gundel-örökséggel, vagy épp a Törley pezsgővel. De, mint V. Németh Zsolt mondta, nem lehet csak úgy elmenni a többi márkanév mellett sem, hiszen mind kiváló minőséget képvisel, nevük, arculatuk, szlogenjeik hozzátartoznak Magyarország mindennapjaihoz, történetük pedig szorosan összekapcsolódik az ország gazdasági, piaci fejlődésének történetével. Megérdemlik, hogy egy ilyen tetszetős kiadványban kapjanak helyet. OPH/Archívum:OPH A kép csak illusztráció! Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek ITM: már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást Elemzők: a korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus Töredékére esett a Ciprusra látogató turisták száma tavaly
Íme a receptek, amelyekkel Marton Adri a Mikulást várja Adri azt mondja, hogy Mikuláskor ismét előtör belőle a gyermeki énje, így izgatottan, és …
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Megdőlt a hazai koktélrekord Megdőlt a hazai koktélrekord Június 12-én este a Budai Várban zajló sörfesztiválon megdőlt …
Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban Bundázott harcsafilé, burgonyalángosban Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg harcsafilé 30 dkg burgonya …