Főoldal Hírek Csőposta Dolgoznak az új magyar országmárkán

Dolgoznak az új magyar országmárkán

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,398
 ehaccp_topbanner3.jpg

A legjobb hazai szakemberek összefogása segíti a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) munkáját, az új magyar országmárka megalkotása során. Egy jó stratégia akár évtizedekre meghatározhatja a külföldiek Magyarországról kialakított képét.

 

Az elmúlt években Budapest rendkívül fontos turisztikai célponttá vált. Évről évre folyamatosan növekszik a magyar fővárosba látogató külföldiek száma, mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az M1 Itthon vagy! című műsorának tematikus adásában. A turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációjáért felelős miniszteri biztosként is tevékenykedő szakember fontosnak tartotta leszögezni, hogy a turisták számára a pezsgő társasági élet, a fürdők és a gasztronómia mellett a Budapesten még megtalálható klasszikus európai értékek tisztelete: a család, a biztonság és a hagyományok egyaránt fontosak.

 

Guller Zoltán kiemelte, hogy az országmárka kialakításában résztvevő kollégái emberfeletti erőfeszítéssel dolgoznak. Bár azt is el kell ismerni, tette hozzá, hogy ennél izgalmasabb kihívás nem igazán létezik. A létrejövő új országmárka a következő 20-30 évre meghatározza, hogy mit gondolnak rólunk külföldön, mutatott rá az előttük álló munka fontosságára.

 

Az MTÜ-nél dolgozó szakembereket olyan tanácsadók és szakértők is segítik, akik a saját területükön kiemelkedőt alkottak, mondta a szervezet vezetője. Hozzátette: vannak olyan fiatalok, akik hazaszeretetből, a szabadidejük feláldozásával segítik a munkánkat, hogy jobban megértsük hogyan működik, hogyan gondolkodik a huszonéves generáció Európában.

 

A gazdaság területéről Csák Jánost, a divatvilágból Zoób Katit emelte ki Guller Zoltán. Emellett kitért arra is, hogy az MTÜ döntéshozói kulturális kérdésekben együtt gondolkodnak Káel Csabával és Ugron Zsolnával is. A fiatalok közül Vági Bencét, Orbán Ráhelt és Berecz Istvánt említette meg a turisztikai ügynökség vezérigazgatója.

 

Guller hangsúlyozta, hogy a könnyűzenei fesztiválok specialistájával Loebenwein Norberttel, és a gasztronómia területéről Csapody Balázzsal, Bíró Lajossal, Ruprecht Lászlóval is együtt dolgoznak. A hazai szakmai szervezetek képviselői és vezetői, Könnyid László, Gál Pál Zoltán és Erdei Bálint ugyancsak részt vesznek az országmárka kialakításában, mutatott rá a miniszteri biztos.

 

A hazai reklámkampányok eredményei már kimutathatók, hiszen számottevő mértékben emelkedett a magyar turisták itthon töltött vendégéjszakáinak száma, emelte ki Guller. A külföldi kampány, mely elsősorban Budapestre fókuszál, májusban indul. Ezzel a legnagyobb 12 küldő piacot célozza az MTÜ, de emellett a környező országok határ menti településein is megjelenik majd hazánk, részletezte a közeljövő terveit a turisztikai ügynökség vezérigazgatója.

 

hirado.hu/Itthon vagy Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…