Főoldal Hírek Átólzéig Baconos csirkemell rolád, kolbászos, szalonnás rizzsel

Baconos csirkemell rolád, kolbászos, szalonnás rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
4,017
 ehaccp_topbanner3.jpg

Baconos csirkemell rolád, kolbászos, szalonnás rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 3 dkg dijoni
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg bacon
  • 20 dkg kolbász
  • 0,5 kg rizs
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, majd mustárral megkenjük és baconnal betakarjuk. Ezután feltekerjük, hogy hengeres legyen, majd beolajozott alufóliába csomagoljuk. Faszénparázson megsütjük.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

A kolbászt felkarikázzuk, a maradék bacont pedig felcsíkozzuk. Serpenyőt melegítünk, majd kisütjük a kolbász és a bacon zsírját, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd rátesszük a főtt rizst, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk.

Ha a rolád megsült kicsomagoljuk és a kolbászos rizsre tálaljuk.

Így egy igazán tápláló, kiadós ételt készítettünk, mely kellően pikáns ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető, valamint laktató is. Azonban biztosan lesz aki azt mondja rá, ártalmas, egészségtelen, vagy hizlaló. De kit érdekel, ha finom?  Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2025 középdöntő: a gasztronómiánk kulturális örökségünk

A gasztronómia kulturális örökségünk, melyet kötelességünk megőrizni, majd átadni azt a jö…