Átólzéig Receptek Baconos csirkemell rolád, kolbászos, szalonnás rizzsel Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-02-19 2 perc átlagos olvasási idő 0 4,017 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Baconos csirkemell rolád, kolbászos, szalonnás rizzsel Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg csirkemell 3 dkg dijoni 0,01 kg feketebors (őrölt), 1 dl olaj 1 csokor petrezselyem 30 dkg bacon 20 dkg kolbász 0,5 kg rizs 2 dkg só. A csirkemellet felszeleteljük, majd mustárral megkenjük és baconnal betakarjuk. Ezután feltekerjük, hogy hengeres legyen, majd beolajozott alufóliába csomagoljuk. Faszénparázson megsütjük. A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk. A kolbászt felkarikázzuk, a maradék bacont pedig felcsíkozzuk. Serpenyőt melegítünk, majd kisütjük a kolbász és a bacon zsírját, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd rátesszük a főtt rizst, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk. Ha a rolád megsült kicsomagoljuk és a kolbászos rizsre tálaljuk. Így egy igazán tápláló, kiadós ételt készítettünk, mely kellően pikáns ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető, valamint laktató is. Azonban biztosan lesz aki azt mondja rá, ártalmas, egészségtelen, vagy hizlaló. De kit érdekel, ha finom? Kóstolják csak meg! Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Magyar sikerek a Dublin Craft Beer sörversenyen Huszonhárom magyar sört díjaztak a Dublin Craft Beer Cup elnevezésű írországi kézművessör-versenyen, amelyen …
Nyáron is melegen isszuk A magyar kávékedvelők 56 százaléka rendszeresen, illetve alkalmanként fogyaszt jegeskávét, a Costa Coffee és …