Főoldal Hírek Átólzéig Testmozgásra ösztönző program indul 144 iskolában

Testmozgásra ösztönző program indul 144 iskolában

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,017
 ehaccp_topbanner3.jpg

Testmozgásra ösztönző program indul 144 iskolában

 

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit. A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül, önkéntes diákok irányításával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban – tájékoztatta a központ az MTI-t.

A száznegyvennégy általános és középiskolában hétszázmillió forint uniós támogatásból megvalósuló Testmozgás az iskolában (Te is) program legfőbb célja, hogy a közösségi programokban azok a gyerekek vegyenek részt, akik hátrányos helyzetű települések iskoláiban tanulnak vagy maguk is hátrányos helyzetűek – olvasható a Klik közleményében.

A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül, önkéntes diákok irányításával, támogatásával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban, ezáltal a kötelező testnevelésórák mellett élményszerű, közösségi, ‘a társas kohéziót erősítő’ eseményeken is részt vehetnek.

A Te is program szakmai vezetője, Simonné Goschi Gabriella szerint a program koncepciójának az az alapja, hogy a gyerekek játékosan sajátítsanak el fontos készségeket, a csapatmunka pedig bizalmat ébreszt társaik és önmaguk iránt, illetve elfogadásra ösztönöz. A programban a gyerekek tapasztalatot gyűjtenek munkaszervezésben, irányításban, segítségnyújtásban – olvasható a közleményben.

A program koncepcióját és módszertani alapjait a Magyar Diáksport Szövetség fejlesztette ki.

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…