Főoldal Hírek Átólzéig Testmozgásra ösztönző program indul 144 iskolában

Testmozgásra ösztönző program indul 144 iskolában

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,092
 ehaccp_topbanner3.jpg

Testmozgásra ösztönző program indul 144 iskolában

 

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit. A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül, önkéntes diákok irányításával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban – tájékoztatta a központ az MTI-t.

A száznegyvennégy általános és középiskolában hétszázmillió forint uniós támogatásból megvalósuló Testmozgás az iskolában (Te is) program legfőbb célja, hogy a közösségi programokban azok a gyerekek vegyenek részt, akik hátrányos helyzetű települések iskoláiban tanulnak vagy maguk is hátrányos helyzetűek – olvasható a Klik közleményében.

A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül, önkéntes diákok irányításával, támogatásával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban, ezáltal a kötelező testnevelésórák mellett élményszerű, közösségi, ‘a társas kohéziót erősítő’ eseményeken is részt vehetnek.

A Te is program szakmai vezetője, Simonné Goschi Gabriella szerint a program koncepciójának az az alapja, hogy a gyerekek játékosan sajátítsanak el fontos készségeket, a csapatmunka pedig bizalmat ébreszt társaik és önmaguk iránt, illetve elfogadásra ösztönöz. A programban a gyerekek tapasztalatot gyűjtenek munkaszervezésben, irányításban, segítségnyújtásban – olvasható a közleményben.

A program koncepcióját és módszertani alapjait a Magyar Diáksport Szövetség fejlesztette ki.

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…