Főoldal Hírek Átólzéig Cukkini bundában sült csirkemell, párolt rizzsel

Cukkini bundában sült csirkemell, párolt rizzsel

2 perc átlagos olvasási idő
0
7,497
 ehaccp_topbanner3.jpg

Cukkini bundában sült csirkemell, párolt rizzsel

 

Hozzávalók (4 személyre):
 

  • 60 dkg csirkemell
  • 30 dkg cukkini
  • 12 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 pohár tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk és hűtőbe tesszük. A cukkinit a vastag sajtreszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, borsot, és a liszttel elkeverjük. Ha ez megvan, akkor a csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a cukkiniból készült masszába mártjuk, és forró serpenyőben, vagy rostlapon készre sütjük.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

A kisült szeleteket a rizs mellé tesszük, majd tejföllel meglocsolva, és sajttal megszórva tálaljuk.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely amellett, hogy meglepheti vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 
Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Elsőként készít hazánkban angyalhaj csokoládéból fagylaltot a híres cukrászséf

Sorok állnak a mindössze 550 forintért kínált fagyiért A dubaji csoki őrület után idén tav…