Főoldal Hírek Átólzéig Az ónodi Mézes Magyarország vasárnap Mézeskalácsvárosba költöz­ött

Az ónodi Mézes Magyarország vasárnap Mézeskalácsvárosba költöz­ött

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,219
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az ónodi Mézes Magyarország vasárnap Mézeskalácsvárosba költöz­ött

Mézeskalácsváros nagyfináléja zajlik a budapesti Bálnában, január második hetében. Az ónodiak elfogadták meghívásunkat és az általuk épített Mézes Magyarország kiállítás január 11-én összeköltözött a budapesti Mézeskalácsvárossal, Így Mézeskalácsváros utolsó hetén, majdnem 120 négyzetméteren sétálhatnak a látogatók a mézeskalácsházak között. Mézes Magyarországgal olyan épületek kerültek Budapestre, mint a 150×60 cm-es Mézeskalács-Országház a pécsi Mézeskalács-Dzsámi, a 45×65 cm-es kecskeméti Mézeskalács-Cifra Palota, az ónodi Vár, a szegedi Dóm vagy a soproni Tűztorony. A 30 új épülettel kibővült kiállítás január 17-ig, szombat estig a Bálna 306-os földszinti termében látható. A kiállítás megtekintése továbbra is ingyenes.

Mézeskalácsváros egy társasági köztéri szobor, amelyet 2014 karácsonya előtt 150 alkotó készített. Mézeskalács-épületeiket a készítők maguk hozták el nekünk, a házak az ország számos különböző városából érkeztek. A kiállítást december 16-tól január 3-ig 12000-en látogatták meg, több százan viselték Mézeskalácsváros bejáratánál az angyalszárnyakat, sétáltak Mézeskalácsváros égboltján és hagytak üzenetet a terem falára rögzített 15 m2-es vendégkönyvben. Ehhez a társasági szoborhoz építettük hozzá az ónodiak 50 négyzetméter alapterületű Mézes Magyarországát. Az óriási mézeskalácsházakat az ónodi Közösségi Ház vasárnap délelőtt utaztatta Budapestre, hogy a mézeskalács-nevezetességekkel kiegészült, kivilágított Mézeskalácsvárost már ma, délután 4 órától láthassák az érdeklődők.

A kiállítás január 17-ig, szombatig látható a szokásos nyitva tartási időben, délután 4 órától este 7:45-ig a Bálna 306-os földszinti termében

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…