Főoldal Hírek Csőposta Csúcsmennyiségű virslivel készül a SPAR szilveszterre

Csúcsmennyiségű virslivel készül a SPAR szilveszterre

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,015
 ehaccp_topbanner3.jpg

Több mint 400 tonna virslivel készül az év utolsó napjaira a SPAR Magyarország saját húsüzeme. Ilyenkor kiemelkedő a kereslet a hagyományos és alkoholmentes pezsgők iránt, a mustár értékesítése háromszorosára, a majonézé kétszeresére nő a szilveszter előtti napokban.

A SPAR és INTERSPAR áruházak jelentős szilveszteri rohamra számítanak december 28-tól. „Áruházaink felkészülten várják a vásárlókat. A nyitvatartás az elmúlt évekhez hasonlóan alakul, az év utolsó napján az üzletek többsége legalább 14 óráig nyitva lesz. 2019 első napján a töltőállomásokon és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található üzleteket kivéve zárva tartunk, majd január másodikától a megszokott módon várjuk vásárlóinkat. Idén jelentős érdeklődésre számítunk a virsli mellett a pezsgőfélék, a sós és édes sütemények, lencsefélék és a hagyományos ételekhez szükséges alapanyagok tekintetében” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

Az idei szilveszteri szezonra több mint 400 tonna virslivel készül a SPAR bicskei Regnum Húsüzeme. Az előző évekhez hasonlóan a drágább, prémium kategória fogy majd jobban a vállalat prognózisa szerint. A legnagyobb mennyiségben eladott SPAR frankfurti virsli mellett a minőségi bécsi virsli, a Regnum juhbeles virsli, valamint a koktél virsli mellé idén egy új, 30 százalékkal csökkentett zsírtartalmú SPAR Light virslivel készül az áruházlánc. Ezen termékek mindegyike, ahogy a húsüzem összes többi készítménye is, laktóz-, glutén- és szójamentes.

Ebben az időszakban megugrik a kereslet a virsli mellé tálalt majonézes torma, mustár, és majonéz iránt is. A mustár forgalma háromszorosára növekszik, míg a majonézé duplázódik az év utolsó napjaiban. De kiemelkedő forgalmat generálnak a nagyrészt a vállalat üllői SPAR enjoy. convenience üzemében készülő hidegkonyhai készítmények, valamint a francia saláta, a burgonyasaláta, a korhely saláta, a kaszinótojás és a tormás sonkatekercs termékek. Készételek közül a halászlé, halételek, káposztás ételek és a kocsonya a legnépszerűbb.

Sok háztartásban kerül malachúsból készült étel az ünnepi asztalra. A SPAR az elmúlt évben mintegy 2100 malacot értékesített, az idei évre 2500 darabbal készül. Sertéshús tekintetében pedig 25 százalékkal magasabb keresletre számít az év többi időszakához képest. A szilveszteri italok közül az elmúlt években óriásit emelkedett a gyerekpezsgő forgalma. Az alkoholos italok között első helyen a hagyományos pezsgő áll, amelyből több havi mennyiséget vásárolnak meg mindössze pár nap alatt. Snackek tekintetében a két ünnep közötti öt napban körülbelül két hétnyi fogyásnak megfelelő volumen fogy. A sláger a nagy kiszerelésű chips és a ropi.

A szilveszter nem múlhat el lencse nélkül. Az idei évben realizálódott árcsökkenés miatt a mennyiségi eladásban enyhe növekedést várnak a tavalyi évhez képest. A vásárlók a jó árú, de jobb minőségű – köztük a konyhakész – termékeket keresik ebben az időszakban is. A SPAR többféle nagymagvú-, közepes magvú-, vörös- és feketelencsével készül erre az időszakra.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Saját kriptovalutát indított egy osztrák szendvicsező

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeibenA komoly üzleti befektetés me…