Főoldal Hírek Átólzéig Dijoni mustáros-majonézes jércemell szendvics

Dijoni mustáros-majonézes jércemell szendvics

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,668
 ehaccp_topbanner3.jpg

Dijoni mustáros-majonézes jércemell szendvics

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 jégsaláta
  • 4 ek majonéz
  • 4 szelet kenyér
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg toast kenyér
  • 2 ek olivaolaj
  • Frissen őrölt bors

 

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát, ha lehet faszenes sütőn megsütjük.

A mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. A jégsalátát pedig felcsíkozzuk, majd a majonézzel, dijoni mustárral átforgatjuk. A toast kenyereket roston, őz barnára sütjük. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

Közben a burgonyát alapos mosás után héjában megfőzzük, kihűtjük és felszeleteljük. Ezeket a szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük.

Végül rétegezzük a kenyereket, a kevert salátát, és a felszeletelt csirkemellet, majd, ha ez megvan, akkor srégen kettévágjuk és a burgonya mellé tálaljuk.

Így egy egészséges ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük.

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől

Különleges borválogatással ünnepli 40 éves fennállását a Thummerer Pincészet. Az exkluzív …