Főoldal Hírek Átólzéig Dijoni mustáros-majonézes jércemell szendvics

Dijoni mustáros-majonézes jércemell szendvics

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,521
 ehaccp_topbanner3.jpg

Dijoni mustáros-majonézes jércemell szendvics

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 jégsaláta
  • 4 ek majonéz
  • 4 szelet kenyér
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 1 ek dijoni mustár
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg toast kenyér
  • 2 ek olivaolaj
  • Frissen őrölt bors

 

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát, ha lehet faszenes sütőn megsütjük.

A mozzarella sajtot szeletekre vágjuk. A jégsalátát pedig felcsíkozzuk, majd a majonézzel, dijoni mustárral átforgatjuk. A toast kenyereket roston, őz barnára sütjük. Ízesítjük sóval, borssal, és szükség esetén locsolgatjuk olivaolajjal.

Közben a burgonyát alapos mosás után héjában megfőzzük, kihűtjük és felszeleteljük. Ezeket a szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük.

Végül rétegezzük a kenyereket, a kevert salátát, és a felszeletelt csirkemellet, majd, ha ez megvan, akkor srégen kettévágjuk és a burgonya mellé tálaljuk.

Így egy egészséges ételt készítettünk, amely ugyan könnyen beszerezhető alapanyagokból áll, és vendégvárás esetén akár előre is készülhetünk vele, azonban figyeljünk, hogy a sütést csak frissen végezzük.

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…