Főoldal Hírek Csőposta Ma nyitott az OTB Bank Gourmet Fesztivál 

Ma nyitott az OTB Bank Gourmet Fesztivál 

11 perc átlagos olvasási idő
0
1,237
 ehaccp_topbanner3.jpg

Minden eddiginél átfogóbb választékkal és színesebb programkínálattal várja vendégeit az idei Gourmet Fesztivál május 18-21. között a Millenárison. A szervezők célja továbbra is az, hogy mindenki megtalálhassa a saját érdeklődési körének és ízlésének megfelelő ételeket és programokat egyaránt. A közös nevező továbbra is a minőség, azaz mindenből a legjobbat igyekszik bemutatni az ország legszínvonalasabb gasztro eseménye, amelynek központi témája ezúttal a mangalica és az eper lesz.

 

Az elmúlt évtizedben óriásit fejlődő hazai gasztronómiával együtt az evést-ivást komolyan vevő tudatos fogyasztók, más szóval a gourmet-k száma is jelentősen bővült. Részben az ő igényeiket igyekszik kielégíteni a fesztivál: a hétvégén egy időben egy helyen kínálja ételeit a hazai csúcséttermek többsége, köztük a legjobb fővárosiak (beleértve mind a négy Michelin-csillagos éttermet) és a kiemelkedő vidéki vendéglátóhelyek is. Sőt, idén már az ország határait is átléphetjük, hiszen négy környező országból is érkeznek sztárséfek, többek között ott lesz Ana Ros, akit nemrég a világ legjobb női séfjének választottak. Ami az ételeket illeti, a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át a malacfülsalátáig, a kanizsai dödöllétől a kacsamell teriyaki-ig terjed a kínálat, és a desszertekről még szó sem esett.

 

A Gourmet azonban nemcsak a megrögzött ínyenceknek szól, azokat is tárt kapukkal várja, akik egyszerűen szeretnének egy jót enni és inni, és nem vonzza őket a fine-dining világa. A fesztiválon lesz igazi olasz pizza, kézműves hamburger, sőt sztrapacska és slambuc is, persze mindegyik kiváló minőségben. Az idén a mangalicára és az eperre fókuszáló esemény felhozatalában több mint 200 különböző étel és még több ital szerepel, a teljes menü itt tölthető le.

 

A gourmet közönséget exkluzív ebédekkel és vacsorákkal várják, a tudásra is éhezők workshopokon tanulhatnak profiktól, a gasztroszínpadon pedig mindenki megtalálhatja a magának való előadást és kóstolót: gasztrocelebektől a Michelin-csillagos séfekig, illetve a dödöllétől a homárig terjed a kínálat.

 

Ráadásul idén már a családosokat is külön helyszín fogadja, ahol a babakonyhától a tinédzser főzőiskoláig minden megtalálható majd.

A háromnapos programdömping a Gourmet díjátadóval zárul, ahol idén először díjazzák a legjobb kiállítókat és a legkiválóbb ételek készítőit. Mindebben a közönség véleményére is számítanak a szervezők, a szavazók körében pedig értékes gasztroajándékokat és élményeket sorsolnak ki.

 

Végül, de nem utolsó sorban, mindezt változatlan jegyárak mellett kínálja a fesztivál: a napijegy 3.900Ft-ba, a négy napos bérlet 7.900Ft-ba kerül. A belépő minden eddiginél több kóstolót és ajándékot tartalmaz, amelyek összértéke bőven meghaladja a napijegy árát: a látogatók többek között világklasszis mádi furmintot, prémium belga söröket, pálinkát, skót whiskyt is kóstolhatnak, mindehhez értékes borospoharat is adunk, de egy street food falatka is jár a belépőhöz, sőt egy Magyar Konyha és egy Jamie magazint is hazavihetnek magukkal azok, akik kilátogatnak a Millenárisra.

 

Részletek és bővebb információ: www.gourmetfesztival.hu 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…