Főoldal Hírek Átólzéig Egyre több a családbarát munkahely

Egyre több a családbarát munkahely

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,577
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egyre több a családbarát munkahely

 

Évről évre nő a családbarát munkahelyek száma Magyarországon, egyre több cég él a pályázati lehetőségekkel – mondta az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin hozzátette: nagy érdeklődés fogadja a most megjelenő, márciusig pályázható, keretösszegében duplájára és a pályázható összeg nagyságát tekintve is megemelt kiírás iránt.

A szakember úgy látja, mára büszkeség, „trendi’ családbarát munkahelynek lenni, ami azért fontos, mert valaki, aki gyermekeket nevel, vagy idős szüleit gondozza, úgy mehet be munkahelyére, hogy a problémáit nem kell titokban tartania, hanem nyíltan beszélhet róluk, és számíthat munkaadója segítségére is. Egy profitmaximalizálásra törekvő vállalkozó tudja azt – tette hozzá az államtitkár -, hogy az a jó munkaerő, aki boldogan megy be dolgozni, lelkesen végzi a munkáját, és nem frusztrálja folyamatosan, hogyan egyeztesse össze családi életet a munkahelyével. És itt nemcsak az édesanyákról, de az édesapákról is szó van – tette hozzá.

Egy vállalati óvoda, egy családi napközi, egy nyári tábor persze óriási segítség, ilyet azonban inkább csak a nagyobb cégek engedhetnek meg maguknak, de támogatás lehet már a rugalmas munkaidő is, ha egy szülő például délután hamarabb elmehet a gyerekért az iskolába, óvodába, és otthon este folytathatja a munkát. Nagyon sokat segíthet a részmunkaidős foglalkoztatás lehetősége, de a pici gyermekével otthon lévő anya folyamatos, élő kapcsolata a munkahellyel is ösztönző lehet – hangsúlyozta az államtitkár. Mindezek az intézkedések bátoríthatják a gyermekvállalást, amelynek ma az egyik legnagyobb akadálya, hogy a nők úgy érzik, választaniuk kell munka és család közt – hangsúlyozta az M1 műsorában az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

OrientPressHírügynökség/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Szekérfesztivál Budapesten – A zene ereje összehoz

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Krisna szekere Budapestre a Ratha-játrá Szekérfeszti…