Főoldal Hírek Átólzéig Egyre több a családbarát munkahely

Egyre több a családbarát munkahely

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,514
 ehaccp_topbanner3.jpg

Egyre több a családbarát munkahely

 

Évről évre nő a családbarát munkahelyek száma Magyarországon, egyre több cég él a pályázati lehetőségekkel – mondta az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin hozzátette: nagy érdeklődés fogadja a most megjelenő, márciusig pályázható, keretösszegében duplájára és a pályázható összeg nagyságát tekintve is megemelt kiírás iránt.

A szakember úgy látja, mára büszkeség, „trendi’ családbarát munkahelynek lenni, ami azért fontos, mert valaki, aki gyermekeket nevel, vagy idős szüleit gondozza, úgy mehet be munkahelyére, hogy a problémáit nem kell titokban tartania, hanem nyíltan beszélhet róluk, és számíthat munkaadója segítségére is. Egy profitmaximalizálásra törekvő vállalkozó tudja azt – tette hozzá az államtitkár -, hogy az a jó munkaerő, aki boldogan megy be dolgozni, lelkesen végzi a munkáját, és nem frusztrálja folyamatosan, hogyan egyeztesse össze családi életet a munkahelyével. És itt nemcsak az édesanyákról, de az édesapákról is szó van – tette hozzá.

Egy vállalati óvoda, egy családi napközi, egy nyári tábor persze óriási segítség, ilyet azonban inkább csak a nagyobb cégek engedhetnek meg maguknak, de támogatás lehet már a rugalmas munkaidő is, ha egy szülő például délután hamarabb elmehet a gyerekért az iskolába, óvodába, és otthon este folytathatja a munkát. Nagyon sokat segíthet a részmunkaidős foglalkoztatás lehetősége, de a pici gyermekével otthon lévő anya folyamatos, élő kapcsolata a munkahellyel is ösztönző lehet – hangsúlyozta az államtitkár. Mindezek az intézkedések bátoríthatják a gyermekvállalást, amelynek ma az egyik legnagyobb akadálya, hogy a nők úgy érzik, választaniuk kell munka és család közt – hangsúlyozta az M1 műsorában az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

OrientPressHírügynökség/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…