Főoldal Hírek Színes Megtartották a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntőjét

Megtartották a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntőjét

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,286
 ehaccp_topbanner3.jpg

 Megtartották a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntőjét

 

Október 18-án, vasárnap került megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. Az eseményt a verseny rangjához méltatlanul alacsony érdeklődés övezte, mely a látogatók, a tanulók és a szakmai sajtó képviselőit is magában foglalta. 

Az esemény elsődleges célja volt, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve, segítőket találjanak a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló versenyzők soron következő megmérettetéseihez. A jelentkezőknek a megadott életkoron (20-22 év) kívül többek között olyan szempontoknak is meg kellett felelniük, mint a folyékony angol nyelvtudás vagy az állóképesség.

A versenyre a METRO Vevő Akadémián került sor, ahol a résztvevőknek két feladattal, egy számukra már ismert versenytémával: Saláta, bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagból (mely jelen esetben a lazac volt), kellett főételt és mártás készíteni.

A fiatalokra bizonyára ösztönzőleg hatott, hogy az elkészült ételeiket, Bíró Lajos és Tóth Gábor személyesen vitték a zsűri elé.

A teljesség igénye nélkül olyan nevek vállaltak részt a zsűriben, mint Bíró Lajos, Tóth Gábor, akik a konyhai munkát zsűrizték, valamint Hamvas Zoltán, Vomberg Frigyes, Nyíri Sándor Szása, és Varjú Viktor, akik pedig az ételek ízét pontozták.

Gratulálunk a versenyzőknek! A fiatalok munkáját, és munkáit elnézve van még hová fejlődniük, akkor is, ha az egyik legrangosabb szakácsverseny utánpótlásversenyéről beszélünk. Szerencsére a koncentráció megvolt, az elhivatottság megléte nem lehetett kérdés, hiszen vasárnap ellenére is, a 12 ifjú versenyző között ugyanúgy találtunk Budapestről, mint vidékről érkezőket. 

Bár erre nem tértünk külön ki, de bízunk a szervezőkben, és abban, hogy segítenek majd a tanulókból versenyzővé vált diákok szakmai felkészítésben.

 

A versenyben indulók névsora:

 • Barna Zsanett
 • Csécs Bence
 • Jándi Lőrinc
 • Kosztics Bianka
 • Krebán Klaudia
 • Lotz András
 • Pozsár Bence
 • Sándor Lőrinc
 • Szabó Kevin
 • Szász Kristóf
 • Tatár Márk
 • Tóth Attila

 

Az eredmény a következőképp alakult: 
I. helyezett: Szabó Kevin – Onyx Étterem
II. helyezett: Barna Zsanett – Onyx Étterem
III. helyezett: Szász Kristóf – Bock Bisztró
Különdíj: Sándor Lőrinc – Kistücsök Étterem
Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek!  

Az első három helyezettnek kiosztott értékes tárgyi ajándékok mellett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület kezdeményezésére az utánpótlás verseny során legkiemelkedőbben teljesítő szakács(ok)nak lehetősége nyílhat arra, hogy a Bocuse d’Or verseny keretében szerephez jusson a versenyben megmérettető séf oldalán. Mellette társai, a további, a Bocuse d’Or európai döntője kapcsán felmerülő feladatok teljesítése alkalmával szintén szereppel bírhatnak, akár a kontinentális döntőn versenyző csapatok második segítőjeként.

A Bocuse d’Or magyarországi versenyfolyamatában a következő állomás a 2015. december 13-i selejtező lesz. 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…