Főoldal Hírek Színes Megtartották a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntőjét

Megtartották a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntőjét

7 perc átlagos olvasási idő
0
1,002
 ehaccp_topbanner3.jpg

 Megtartották a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntőjét

 

Október 18-án, vasárnap került megrendezésre a Bocuse d’Or utánpótlásverseny döntője. Az eseményt a verseny rangjához méltatlanul alacsony érdeklődés övezte, mely a látogatók, a tanulók és a szakmai sajtó képviselőit is magában foglalta. 

Az esemény elsődleges célja volt, hogy a fiatal szakácsok és tanulók közül, szigorú szakmai szempontokat figyelembe véve, segítőket találjanak a Bocuse d’Or döntőjébe jutásért induló versenyzők soron következő megmérettetéseihez. A jelentkezőknek a megadott életkoron (20-22 év) kívül többek között olyan szempontoknak is meg kellett felelniük, mint a folyékony angol nyelvtudás vagy az állóképesség.

A versenyre a METRO Vevő Akadémián került sor, ahol a résztvevőknek két feladattal, egy számukra már ismert versenytémával: Saláta, bevert tojás és baguette, illetve egy titkos nyersanyagból (mely jelen esetben a lazac volt), kellett főételt és mártás készíteni.

A fiatalokra bizonyára ösztönzőleg hatott, hogy az elkészült ételeiket, Bíró Lajos és Tóth Gábor személyesen vitték a zsűri elé.

A teljesség igénye nélkül olyan nevek vállaltak részt a zsűriben, mint Bíró Lajos, Tóth Gábor, akik a konyhai munkát zsűrizték, valamint Hamvas Zoltán, Vomberg Frigyes, Nyíri Sándor Szása, és Varjú Viktor, akik pedig az ételek ízét pontozták.

Gratulálunk a versenyzőknek! A fiatalok munkáját, és munkáit elnézve van még hová fejlődniük, akkor is, ha az egyik legrangosabb szakácsverseny utánpótlásversenyéről beszélünk. Szerencsére a koncentráció megvolt, az elhivatottság megléte nem lehetett kérdés, hiszen vasárnap ellenére is, a 12 ifjú versenyző között ugyanúgy találtunk Budapestről, mint vidékről érkezőket. 

Bár erre nem tértünk külön ki, de bízunk a szervezőkben, és abban, hogy segítenek majd a tanulókból versenyzővé vált diákok szakmai felkészítésben.

 

A versenyben indulók névsora:

 • Barna Zsanett
 • Csécs Bence
 • Jándi Lőrinc
 • Kosztics Bianka
 • Krebán Klaudia
 • Lotz András
 • Pozsár Bence
 • Sándor Lőrinc
 • Szabó Kevin
 • Szász Kristóf
 • Tatár Márk
 • Tóth Attila

 

Az eredmény a következőképp alakult: 
I. helyezett: Szabó Kevin – Onyx Étterem
II. helyezett: Barna Zsanett – Onyx Étterem
III. helyezett: Szász Kristóf – Bock Bisztró
Különdíj: Sándor Lőrinc – Kistücsök Étterem
Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek!  

Az első három helyezettnek kiosztott értékes tárgyi ajándékok mellett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület kezdeményezésére az utánpótlás verseny során legkiemelkedőbben teljesítő szakács(ok)nak lehetősége nyílhat arra, hogy a Bocuse d’Or verseny keretében szerephez jusson a versenyben megmérettető séf oldalán. Mellette társai, a további, a Bocuse d’Or európai döntője kapcsán felmerülő feladatok teljesítése alkalmával szintén szereppel bírhatnak, akár a kontinentális döntőn versenyző csapatok második segítőjeként.

A Bocuse d’Or magyarországi versenyfolyamatában a következő állomás a 2015. december 13-i selejtező lesz. 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…