Főoldal Hírek Színes Bocuse d’Or – Sportpszichológussal is készül a magyar csapat

Bocuse d’Or – Sportpszichológussal is készül a magyar csapat

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,562
 ehaccp_topbanner3.jpg

    A korábbiakhoz hasonlóan sportpszichológus segítségével is készül a magyar csapat a Bocuse d'Or januári világdöntőjére – mondta el a Bocuse d'Or Akadémia elnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

 

    Hamvas Zoltán kifejtette: augusztus végén kezdődött az öt hónapos felkészülési időszak. Ez – mint kiemelte – óriási erőt emészt fel, hatalmas koncentrációt igényel. Ezért a kikapcsolódásra is odafigyelnek: többek között koncertekre mennek.


    Az akadémia elnöke azt is elmondta, hogy a támogatásoknak, szponzoroknak köszönhetően sikerült egy olyan versenyboxot felépíteni, amelyben a lyoni versenyhez hasonló körülmények között, ugyanolyan gépekkel és eszközökkel tudnak felkészülni.


    Hamvas Zoltán kiemelte: a Bocuse d'Or a világ legrangosabb szakácsversenye, ahol a "csúcsgasztronómia" méri össze tudását. A 2017. január 24-25-i, világdöntőbe huszonnégy ország jutott be. A magyarokat Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány képviseli. A versenyzőknek 5 óra 35 percük lesz arra, hogy elkészítsék a menüt, amelynek többek között tengergyümölcseit és vegán zöldséget is tartalmaznia kell.

 

MTI/Archívum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Magyarország étele 2023 elődöntő, egy titkos összetevővel

Tizenkét csapat jutott tovább és két tartalékot is megnevezett a zsűri a Magyarország étel…