Főoldal Hírek Átólzéig Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

5 perc átlagos olvasási idő
0
597
 ehaccp_topbanner3.jpg

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek Magyarországon – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden az MTI-vel.

A közleményben leszögezték: a kormány nem hozott ilyen döntést.

A KTK közleménye annak kapcsán születhetett, hogy Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke hírlevelükben arról tájékoztatott, hogy nehezen elképzelhető a május előtti nyitás. Ezzel a hosszú szünetre szerették volna felkészíteni tagjaikat, és az ágazat szereplőit.

Erre érkezett meg az MTI-hez a KTK rövid közleménye:

“Budapest, 2021. január 19., kedd (OS) – Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon Pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek. Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott. A brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon!”

A minap egyébként az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete is megkeresést küldött a kormányzat felé, melyben az iparág túlfeszítettségére is felhívta a figyelmet. Bár a kormányzat az eddigiekben viszonylag jól kezelte a kommunikációs csatornáit, ma már talán érdemes lehet körültekintőbben, nagyobb odafigyeléssel, és jobban átgondolva kommunikálni az iparági szereplők felé, hiszen őket dicséri, hogy a tűréshatárukat átlépve még mindig tartják magukat a korlátozásokhoz. Így például az olyan felesleges információkkal mely lentebb található nem érdemes összekeverni őket. Hiszen így jogossá és érthetővé válik a felzúdulás!

https://tv2.hu/mokka/359141_a-turisztikai-agazatok-bizakodoa.html

Mindenkitől azt kérjük, hogy őrizze meg nyugalmát, még akkor is, ha a helyzet már valóban ezt megnehezíti, együtt túl leszünk ezen az egészen. Valamint arra is megkérünk mindenkit, hogy a félreértések és a későbbi nehézségek elkerülése érdekében, a jövőben a megfelelő, hiteles forrásból tájékozódjon!						
						
					
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …