Átólzéig Bivalynyakból készült a Petőfi-ragu a Rákóczi gyermekotthonban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2022-11-24 7 perc átlagos olvasási idő 0 220 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Mind a tíz ujjukat megnyalták azok a fiatalok, akik megkóstolták a bivalynyakból készült Petőfi-ragut kapros-juhtúrós puliszkával. Ez volt ugyanis a főétel az első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megrendezett gasztronómiai délutánon a Somogy Megyei II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthonban. A fonyódi intézményben zajló esemény különleges élményt jelentett valamennyi résztvevő számára, hiszen mesterszakácsok főztek közösen a gyermekotthonban élőkkel és a munkatársakkal. Opoczky István életműdíjas mesterszakács a gyermekotthon lakóival A rendezvényt Tóth Ildikó, a Somogy Megyei II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon megbízott intézményvezetője nyitotta meg, majd Rózsa Gábor kétszeres világrekorder mesterszakács, több kategóriás magyar grillbajnok mutatkozott be. A balatoni halászlé megalkotója a neves szakács; 2011-ben összesen 7500 adag halászlét készített el egy négy és fél köbméteres óriásbográcsban, mellyel világrekordot állított fel. A házigazdák megismerkedhettek Opoczky István életműdíjas mesterszakáccsal is, aki természetesen tevékenyen részt vett a főzésben. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend, valamint a Szabad tűzi Lovagrend tagja társaival, Asztalos Istvánnal, az Oldalas Magazin főszerkesztőjével, valamint Varga Zoltán igazságügyi vadkárszakértővel közösen mesélt hivatásukról, s míg a gyerekek kuktáskodása mellett készült a finom étel, a gasztronómia iránt kevés vonzalmat érzők különféle kreatív játékokban és sportfoglalkozásokon vettek részt. A vacsora desszertjét a munkatársak varázsolták az asztalra. A gyerekek sokat kérdeztek a nemzetközi hírű vendégektől, a sütés-főzés tudományáról és technikájáról, a fűszerezésről, hiszen e mostani élmény – a közös főzés, terítés, tálalás – később akár hivatássá válhat a gyermekvédelmi ellátórendszerben élők számára. A gasztronómia világa egyébként nem idegen a gyermekotthon lakói előtt. Az idén nyáron rendezték meg Fonyódon az első vadételek főzőversenyét, amelyen huszonnégy csapat vett részt, köztük a gyermekotthon is képviseltette magát. A főzőverseny eredményhirdetésén az első három helyezett felajánlotta díját az intézménynek, és e mostani, illetve a közeljövőben tartandó rendezvényekhez számos támogató is eljuttatta felajánlását. Tizenöt kiló dámszarvascombot, vásárlási kupont, 100 kiló kolbászt, 100 kiló húst, százezer forintos adományt, valamint 12 kiló bivalyhúst, kóstolóként 10 kiló bivalykolbászt is biztosítottak a rendezvényekre. A mesterszakácsok kiváló kapcsolatrendszerének köszönhetően vitorlázási lehetőséget is kaptak a gyermekotthon lakói, akiknek örömében osztoztak a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének jelen lévő osztályvezetői is. Via SOONLINE Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe Feketeribizlis-tonkababos sütemény lett idén Budapest desszertje A Metro megkezdte a Michelin-táblák kiszállítását Kisült a világbajnok rántott hús Hiperaktivitás, figyelemzavar: pszichiátriai betegségek-e valójában?
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
A balatoni kompokon és hajókon csökkent az utasok száma, a szállított kerékpároké viszont nőtt A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) kompjain és személyhajóin az idén eddig több mint 300 …
5 gyakori allergénforrás a lakásban 5 gyakori allergénforrás a lakásban A lakáson belüli allergiás tünetekért az esetek többségében …