Főoldal Hírek Csőposta Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek

4 perc átlagos olvasási idő
0
876
 ehaccp_topbanner3.jpg

A strandok üzemeltetői összeállították a monitoring naptárt, amelyet a fürdőhely kijelölési, illetve fürdővíz használati engedélyezések során a járási hivatalok munkatársai hagytak jóvá, Somogy megyében összesen 64 darab vonatkozásában – közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal.

 

A balatoni strandokon az egymáshoz való közelségük, illetve az azonos fürdővízprofil miatt összevont mintavételezésre kerül sor.

 

Havi gyakorisággal történnek a mintavételek úgy, hogy a két minta között ne teljen el 30 napnál több idő.

 

A szezon jellemzően június 9-én indul és szeptember 1-jéig tart, így tehát összesen 4 darab vizsgálat történik mintavételi helyenként. Az egyes minták értékelésre kerülnek, ezen kívül a szezon végén a fürdővíz minősítése, osztályba sorolása is megtörténik, ekkor az ez évi és a megelőző három év vizsgálati eredményeit veszik figyelembe.

 

A jóváhagyott mintavételi ütemtervnek megfelelően az elmúlt időszakban valamennyi strandon megtörtént a szezon előtti, illetve egy-egy szezoni mintavétel, valamennyi kiváló minősítésű, vizeink fürdőzésre alkalmasak.

 

Forrás: Pixabay.com
A Zamárdi Mirabella Kemping strandja, a Hajmási Zselicvölgy Plázs és a Deseda eddigi mintavételi eredménye kiváló minősítésű volt.

A balatoni strandok szezon előtti mintái – 60 strandon, 36 helyen összevont mintázással – kiváló minősítésűek lettek.

 

Annak ellenére, hogy vizeink minősége kiváló, felhívják a figyelmet a fürdést követő zuhanyozás fontosságára. A tavak, folyók növény és állatvilága igen gazdag, melyek az arra érzékenyeknél bőrkiütést okozhatnak.

 

A Somogy megyében üzemelő természetes fürdőkről szóló tájékoztató anyag minden évben megjelentetésre kerül a kormányhivatal honlapján. További információk találhatók a www.oki.antsz.hu honlapon.

 

 

Somogy Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Pixabay
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…