Főoldal Hírek Átólzéig Az Auchan mestercukrászai képzik a fiatal tehetségeket a szakmai gykorlaton

Az Auchan mestercukrászai képzik a fiatal tehetségeket a szakmai gykorlaton

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,333
 ehaccp_topbanner3.jpg

Az Auchan mestercukrászai képzik a fiatal tehetségeket

 

Az Auchan Magyarország Kft. a cukrász szakma és az áruházláncnál eltölthető szakmai gyakorlat népszerűsítésére nagy hangsúlyt helyez. Az áruházlánc célja, hogy a legkiválóbb szakemberek készítsék a vásárlók számára a cukrászati termékeket, ezért támogatóként csatlakozott a VIII. Szakma Sztár Fesztiválhoz. 2011 óta az Auchan áruházakban országszerte már több mint 500 diákot fogadtak nyári és év közbeni szakmai gyakorlatra. 2015-ben pedig már 500 fiatalnak lesz lehetősége, hogy cukrász, pék, hentes, eladó, kereskedő és logisztikai ügyintéző szakmákban szerezzen gyakorlatot tanulószerződéssel az áruházláncnál.

Az Auchan Magyarország Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett VIII. Szakma Sztár Fesztivál Szakma Kiváló Tanulója Verseny cukrász döntőjének támogatójaként célul tűzte ki, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében népszerűsítse a cukrász szakmát. Az Auchan áruházak minősített gyakorlati helyekként, magasan képzett szakemberekkel várják a fiatalokat, hogy professzionális környezetben sajátítsák el a leendő szakmájuk gyakorlati alapjait. 2015 szeptemberétől 500 tanulónak nyílik lehetősége, hogy a 19 Auchan áruház valamelyikében tanulószerződéssel szakmai gyakorlaton vegyen részt.

„Vállalatunk egyik humán erőforrás célkitűzése, hogy megtaláljuk és képezzük a fiatal tehetségeket. Fontosnak tartjuk, hogy szakmai gyakorlati programunkkal megfelelő utánpótlást neveljünk a cukrász, eladó, kereskedő, logisztikai ügyintéző és hentes szakmákban, valamint akár az olyan hiányszakmákban is, mint a pék szakma. Cukrász és mestercukrász munkatársaink, akik oktatóként vesznek részt a szakmai gyakorlatukat töltő diákok képzésben, mindent megtesznek azért, hogy munkájukra igényes, lelkes, jól képzett fiatal szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra. Olyan fiatalok, akiket később szakmájuk mestereként a társadalom is elismer, értékel” – mondta el Gál Judit, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója.

Az Auchan áruházak a törvényi előírásoknak megfelelően várják azokat a 9. osztályos fiatalokat, akik a sikeres szintvizsga letétele után gyakorlati helyet keresnek, illetve szeptembertől azokat a diákokat is várják, akik 2 éves szakképzésben kezdik meg első szakmai tanulmányukat. További információt a jelentkezéssel kapcsolatban a tanulosz@auchan.hu e-mail címen kaphatnak a diákok.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

KÁN Egyetemi Napok – a Dunántúl legnagyobb agrárrendezvénye

Sajtótájékoztató keretében ismertették a szeptember 27-29. között megrendezésre kerülő KÁN…