Ajánló Az Astoriában kezdte az évet a Séfklub Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2020-01-08 8 perc átlagos olvasási idő 0 1,399 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Idén először, 2020. január 6-án a Danubius Hotel Astoriaban****, gyűlésezett a Séfklub. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei első gyűlésére a nagy múltú Astoria szállóban, Bálint András, Lakatos Tímea (Séf) és Déry Gábor <még tavaly történt> meghívására került sor, ahol a Séfklub (2011-ben elhunyt) korábbi elnöke, Mózes Péter idejében rendszeresek voltak a gyűlések. Asztalos István, a korábbi elnök emlékének adózva egy tőle származó idézettel nyitotta meg a gyűlést, mégpedig: „A jó szakács egy kicsit költő, egy kicsit illuzionista, egy kicsit karmester, azaz a pillanatok művésze.” – Mózes Péter Majd az elnök kitért arra is, hogy az ÉTREND 2018-ban már igen, de előtte legalább 8-10 éve nem gyűlésezett a hotelban, így büszke arra, hogy éppen az ő elnöksége alatt „talált haza”. Ezután köszöntötte az újonnan belépőket, és a Böllér Kft. képviseletében előadóként jelen lévő Pethő Anitát. Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre került a hamarosan megrendezendő XXII. Séfbál, a nemrégen zárult kamarai mesterképzés PILOT-jának sikere, a Magyarország étele 2020 (www.magyarorszagetele.hu), valamint az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek (www.etrendegyesulet.hu/okes). Ez utóbbira 2020. február 21-ig van lehetőség pályázatot benyújtani, így kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást. Az egyesületi ügyek megvitatása után Pethő Anita (Böllér Kft) előadása következett, aki bemutatta cégüket és forgalmazott termékeiket. Megtudtuk, hogy a Böllér márkanév 1991-ben jött létre. Ma már cégük elsődleges tevékenységi köre a húsipari cégek belekkel, műbelekkel, fűszerkeverékekkel, adalékanyagokkal és zsákos fűszerekkel történő ellátása, emellett a kisker, gasztro fűszerek, fűszerkeverékek előállításával és csomagolásával is foglalkoznak. Sőt húsipari késeket is forgalmaznak. A Böllér Kft. termékeinek egy része A saját receptura alapján kevert fűszerkeverékek előállítása, csomagolása a húsipari vállalkozások egyedi megrendelése szerint feldolgozási mennyiséghez kiszerelve (alutasakos vagy műanyag zsákos kivitelben) történik. A vendéglátó szegmens részére pedig tasakos és műanyag dobozos kiszerelés elérhető. A műanyagdobozos termékek Gasztro Prémium márkanév alatt elérhetők, amik szinte az összes éttermi beszállítónál megtalálhatók, de ezen felül saját webáruházat is üzemeltetnek, mely a www.boller.hu oldalon elérhető. A szokásos szünet után a „Jam” névre keresztelt blokk következett, melyben St. Martinnal,– családi nevén Szentmártoni Imrével beszélgethettek a séfek. St. Martin szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, előadóművész több mint 20 éve nem csak hazánkban, de külföldön is ismert, elismert művész. Ma már a világ hét legjobb szaxofonművésze közé sorolják. St. Martin a Séfklubban A beszélgetés során megismerhettük a művész úr példaértékű pályafutását, elhivatottságát, valamint válaszolt a Séfek több tucat kérdésére. A kérdések és a válaszok itt-ott humorral keveredtek, de ez biztosította a kiváló hangulatot. Külön érdekesség, hogy a hódmezővásárhelyi származású művész pályafutása éppen az Astoria szállóban indult. A következő taggyűlésre 2020. február 3-án kerül sor. Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Év Fagylaltja Verseny 2020. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöksége úgy határozott, hogy a rendkívüli helyzet miatt, …
Betegséget okozhatnak bizonyos falszínek? Lakásfestés előtt van néhány alapszabály, melyek be kell tartani a megfelelő harmónia elérése érdekében. …