Főoldal Hírek Ajánló Az Astoriában kezdte az évet a Séfklub

Az Astoriában kezdte az évet a Séfklub

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,197
 ehaccp_topbanner3.jpg

Idén először, 2020. január 6-án a Danubius Hotel Astoriaban****, gyűlésezett a Séfklub.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei első gyűlésére a nagy múltú Astoria szállóban, Bálint András, Lakatos Tímea (Séf) és Déry Gábor <még tavaly történt> meghívására került sor, ahol a Séfklub (2011-ben elhunyt) korábbi elnöke, Mózes Péter idejében rendszeresek voltak a gyűlések.

Asztalos István, a korábbi elnök emlékének adózva egy tőle származó idézettel nyitotta meg a gyűlést, mégpedig:

„A jó szakács egy kicsit költő, egy kicsit illuzionista, egy kicsit karmester, azaz a pillanatok művésze.” – Mózes Péter

Majd az elnök kitért arra is, hogy az ÉTREND 2018-ban már igen, de előtte legalább 8-10 éve nem gyűlésezett a hotelban, így büszke arra, hogy éppen az ő elnöksége alatt „talált haza”. Ezután köszöntötte az újonnan belépőket, és a Böllér Kft. képviseletében előadóként jelen lévő Pethő Anitát.

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre került a hamarosan megrendezendő XXII. Séfbál, a nemrégen zárult kamarai mesterképzés PILOT-jának sikere, a Magyarország étele 2020 (www.magyarorszagetele.hu), valamint az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek (www.etrendegyesulet.hu/okes). Ez utóbbira 2020. február 21-ig van lehetőség pályázatot benyújtani, így kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást.

Az egyesületi ügyek megvitatása után Pethő Anita (Böllér Kft) előadása következett, aki bemutatta cégüket és forgalmazott termékeiket.

Megtudtuk, hogy a Böllér márkanév 1991-ben jött létre. Ma már cégük elsődleges tevékenységi köre a húsipari cégek belekkel, műbelekkel, fűszerkeverékekkel, adalékanyagokkal és zsákos fűszerekkel történő ellátása, emellett a kisker, gasztro fűszerek, fűszerkeverékek előállításával és csomagolásával is foglalkoznak. Sőt húsipari késeket is forgalmaznak.

A Böllér Kft. termékeinek egy része

A saját receptura alapján kevert fűszerkeverékek előállítása, csomagolása a húsipari vállalkozások egyedi megrendelése szerint feldolgozási mennyiséghez kiszerelve (alutasakos vagy műanyag zsákos kivitelben) történik. A vendéglátó szegmens részére pedig tasakos és műanyag dobozos kiszerelés elérhető. A műanyagdobozos termékek Gasztro Prémium márkanév alatt elérhetők, amik szinte az összes éttermi beszállítónál megtalálhatók, de ezen felül saját webáruházat is üzemeltetnek, mely a www.boller.hu oldalon elérhető.

A szokásos szünet után a „Jam” névre keresztelt blokk következett, melyben St. Martinnal,– családi nevén Szentmártoni Imrével beszélgethettek a séfek. St. Martin szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, előadóművész több mint 20 éve nem csak hazánkban, de külföldön is ismert, elismert művész. Ma már a világ hét legjobb szaxofonművésze közé sorolják.

St. Martin a Séfklubban

A beszélgetés során megismerhettük a művész úr példaértékű pályafutását, elhivatottságát, valamint válaszolt a Séfek több tucat kérdésére. A kérdések és a válaszok itt-ott humorral keveredtek, de ez biztosította a kiváló hangulatot.

Külön érdekesség, hogy a hódmezővásárhelyi származású művész pályafutása éppen az Astoria szállóban indult.

A következő taggyűlésre 2020. február 3-án kerül sor.

Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Erős lehet az őszi szálláshelyszezon

Erős lesz az őszi szezon a szálláshelyeken, a jelenlegi adatok alapján a szeptemberi és ok…