Főoldal Hírek Ajánló Az Astoriában kezdte az évet a Séfklub

Az Astoriában kezdte az évet a Séfklub

8 perc átlagos olvasási idő
0
1,514
 ehaccp_topbanner3.jpg

Idén először, 2020. január 6-án a Danubius Hotel Astoriaban****, gyűlésezett a Séfklub.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei első gyűlésére a nagy múltú Astoria szállóban, Bálint András, Lakatos Tímea (Séf) és Déry Gábor <még tavaly történt> meghívására került sor, ahol a Séfklub (2011-ben elhunyt) korábbi elnöke, Mózes Péter idejében rendszeresek voltak a gyűlések.

Asztalos István, a korábbi elnök emlékének adózva egy tőle származó idézettel nyitotta meg a gyűlést, mégpedig:

„A jó szakács egy kicsit költő, egy kicsit illuzionista, egy kicsit karmester, azaz a pillanatok művésze.” – Mózes Péter

Majd az elnök kitért arra is, hogy az ÉTREND 2018-ban már igen, de előtte legalább 8-10 éve nem gyűlésezett a hotelban, így büszke arra, hogy éppen az ő elnöksége alatt „talált haza”. Ezután köszöntötte az újonnan belépőket, és a Böllér Kft. képviseletében előadóként jelen lévő Pethő Anitát.

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre került a hamarosan megrendezendő XXII. Séfbál, a nemrégen zárult kamarai mesterképzés PILOT-jának sikere, a Magyarország étele 2020 (www.magyarorszagetele.hu), valamint az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek (www.etrendegyesulet.hu/okes). Ez utóbbira 2020. február 21-ig van lehetőség pályázatot benyújtani, így kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást.

Az egyesületi ügyek megvitatása után Pethő Anita (Böllér Kft) előadása következett, aki bemutatta cégüket és forgalmazott termékeiket.

Megtudtuk, hogy a Böllér márkanév 1991-ben jött létre. Ma már cégük elsődleges tevékenységi köre a húsipari cégek belekkel, műbelekkel, fűszerkeverékekkel, adalékanyagokkal és zsákos fűszerekkel történő ellátása, emellett a kisker, gasztro fűszerek, fűszerkeverékek előállításával és csomagolásával is foglalkoznak. Sőt húsipari késeket is forgalmaznak.

A Böllér Kft. termékeinek egy része

A saját receptura alapján kevert fűszerkeverékek előállítása, csomagolása a húsipari vállalkozások egyedi megrendelése szerint feldolgozási mennyiséghez kiszerelve (alutasakos vagy műanyag zsákos kivitelben) történik. A vendéglátó szegmens részére pedig tasakos és műanyag dobozos kiszerelés elérhető. A műanyagdobozos termékek Gasztro Prémium márkanév alatt elérhetők, amik szinte az összes éttermi beszállítónál megtalálhatók, de ezen felül saját webáruházat is üzemeltetnek, mely a www.boller.hu oldalon elérhető.

A szokásos szünet után a „Jam” névre keresztelt blokk következett, melyben St. Martinnal,– családi nevén Szentmártoni Imrével beszélgethettek a séfek. St. Martin szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, előadóművész több mint 20 éve nem csak hazánkban, de külföldön is ismert, elismert művész. Ma már a világ hét legjobb szaxofonművésze közé sorolják.

St. Martin a Séfklubban

A beszélgetés során megismerhettük a művész úr példaértékű pályafutását, elhivatottságát, valamint válaszolt a Séfek több tucat kérdésére. A kérdések és a válaszok itt-ott humorral keveredtek, de ez biztosította a kiváló hangulatot.

Külön érdekesség, hogy a hódmezővásárhelyi származású művész pályafutása éppen az Astoria szállóban indult.

A következő taggyűlésre 2020. február 3-án kerül sor.

Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

MTÜ: erősebb félévet zártak a vidéki szálláshelyek, mint tavaly

A turizmus 2023-ban vett lendülete továbbra is érezteti hatását. A Nemzeti Turis…