Átólzéig A #vadateszem kampány 2024. november 22-én elindult és egy hónapon át tart. Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2 hét ezelőtt 11 perc átlagos olvasási idő 0 45 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Nem érdemes lemaradni, 2024-ben is megrendezik a #vadateszem kampányt. Mától indult. A #vadateszem forgalomélénkítő és vadhúst népszerűsítő kampányt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a vendeglatosmunkak.hu, a Pálinka Nemzeti Tanács és az Agrárminisztérium indítja. A #vadateszem kampány célja a vadhús népszerűsítése mellett a vendéglátóipari forgalom élénkítése. Ezért a kampány egyik részről a vendéglátás szereplőit célozza meg, akik a kampány keretében (pl a Libanaphoz hasonlóan, csak itt vadhúsból) új attrakcióval kedveskedhetnek a fogyasztó vendégek részére. Másik részről pedig a fogyasztók megszólítása a cél, hogy minél nagyobb számban keressék a kampányhoz csatlakozó egységeket. A térképes kereső pedig eszköz ahhoz, hogy a fogyasztók széles rétege mozduljon ki otthonról, illetve az egységeknek jó lehetőség az új fogyasztók megszólításához/eléréséhez. A kampány előnye, hogy a vadhús ára jelenleg még a marhahús árát sem éri el, így kedvező alternatíva mind az éttermek, mind a vendégek számára. Ráadásul a vadhús tápláló és egészséges, ezért ösztönző lehet a fogyasztása. Magyarországon a vadhús bőségesen elérhető, de az egy főre eső fogyasztás uniós átlag alatt marad. A kampány ezen szeretne változtatni. A csatlakozó éttermeknek nem kell új beruházásokba kezdeniük, A csatlakozó éttermeknek nem kell fél áron kínálni a termékeit A csatlakozó éttermeknek nem kell fizetni a kampányért egyszerűen csak felvenniük a kínálatukba egy-egy vadételt. Eddig 78 szálloda és étterem csatlakozott, amelyek megtekinthetők a kampány hivatalos weboldalán: www.vadateszem.hu címen. Az oldal részletezi a kampány céljait, résztvevő egységeket, valamint azt is, hogyan csatlakozhatnak az éttermek www.vadateszem.hu/regisztracio-ettermeknek/ . Kik csatlakozhatnak? A programban részt vehet bármely vendéglátásban aktívan részt vevő egység, amely vállalja, hogy 2024. november 22-től, 2024. december 22-ig tartó időszakban vadételt tart a kínálatában. (Étlap, Séftábla, Heti-, vagy havi étlapbetét, Menü stb.) Hogyan csatlakozhatnak? Első lépésként a térképen történő megjelenés érdekében érdemes a regisztrációt elvégezni https://vadateszem.hu/regisztracio-ettermeknek/. Majd, ha ez megtörtént, akkor a #vadateszem kampányszó felhasználásával a vendéglátóipari egység saját közösségi csatornáján posztoljon, hogy csatlakozott a #vadateszem kampányhoz. Ezáltal a térképes keresőn felül a közösségi portálokon kereső vendégek számára elérhetővé válik, hogy az Ön étterme is részt vesz a programban. A hatékonyság növelése érdekében ajánlott külön-külön posztban bemutatni a kínálatban szereplő vadételeket, illetve javasolt a vendégek hasonló kommunikációra való serkentése a #vadateszem keresőszó felhasználásával. Utóbbi ráadásul az egységeknek plusz megjelenést biztosít. Honnan kell a vadhúst beszereznem? A vadhús bárhonnan beszerezhető. Meddig kell a vadhúsból készülő ételt a kínálatban tartanom? november 22-től, 2024. november 22-ig. Mennyiért kell a vadételt adnom? A programban részt vevő egységek erről maguk dönthetnek. Mennyibe kerül a csatlakozás? A programba történő csatlakozás és a térképes keresőn való megjelenés is díjmentes a csatlakozó egységek erről maguk dönthetnek. Íme a csatlakozott egységek listája: 48 Étterem és Bár A Bárány – Kaposvár A KERT Bisztró Aquaticum Debrecen Thermal & Wellness Hotel Arany Apartman Miskolc Aranykorona Történelmi Étterem & Látványpince Bagolyvár Club Étterem Bajnok Étterem Bandula Kisvendéglő Béla. bár, étterem, lakás, arborétum Beregszászi Étterem Blöff Bisztró Budapest Music Center Castellum Hotel Hollókő Duna Wellness Hotel Édes Mádkám Első Mádi by BG Farkas Tanya Étterem és Pizzéria Fekete Sas Rendezvényház Forgó Étterem Four Points by Sheraton Kecskemet Hotel & Conference Center Friedmann Hidegkonyha Full-Gas – Ducati Hungary, Royal Enfield Hungary, BMW Motorrad, KTM, Husqvarna, Suzuki Hagymatikum Halászcsárda Hotel Aquarell Cegléd Hotel Eger & Park Hotel Melik Hubertus Hof Landhotel Hungarikum Hotel Hunguest BÁL Resort Balatonalmádi Hunguest Bük Hunguest Bük – Nyugati szárny Hunguest Gyula Hunguest Helios Hunguest Hotel Aqua-Sol Hunguest Hotel Freya Hunguest Hotel Panoráma Hunguest Hotel Sóstó Hunguest Szeged Illés Hotel és Stüszi Vadász Étterem Kakukk Étterem és Panzió Káli Art Inn Kertész Csárda KicsiZso Reggeliző Kávézó KisKulacs Vendégház KissVirágom Vendéglő Kozárdi Kamra Ködmön Csárda Kökénydombi Csárda Kristály Hotel Kulacs Csárda Kurta Kocsma Vendéglő Land-Plan Hotel & Restaurant Madison Pub & Restaurant Mátyus Udvarház Mi a Kő Mischler Cukrászda és Bisztró Nimród Bioszálloda és Bioétterem Orchidea Étterem és Rendezvényház Öreg Tanyacsárda Park Étterem Park Plaza Budapest Platán Örömkonyha Rákóczi Pince Étterem Saliris Resort – Spa Conference Hotel Társam Büfè Templomkerti Kisvendéglő és Pizzéria Trattoria Prato Vadaskert Vendéglő VakVarjú Csónakház VakVarjú Étterem Buda VakVarjú Étterem Pest VakVarjú Étterem Újlipótváros Várhegy Vendéglő Királyrét Vértes Vendéglő Vígvarjú Zöld Ász Fogadó, Étterem www.vadateszem.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Kampány indult az élelmiszer-pazarlás csökkentésére „Élj maradéktalanul!” elnevezéssel társadalmi célú kampányt indított a Médiaunió Alapítvány az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása érdekében …
Kampány indult a helyes szájápolásért Kampányt indított a helyes szájápolás érdekében a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikája – közölte az …