Átólzéig Jonatánalma-pálinka lett a XVI. gyulai pálinkafesztivál győztese Szerkesztő : admin Közzétéve: 2015-04-24 4 perc átlagos olvasási idő 0 623 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Jonatánalma-pálinka lett a XVI. gyulai pálinkafesztivál győztese A tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese – tájékoztatta Lovász Sándor, a XVI. gyulai pálinkafesztivál főszervezője szombaton az MTI-t. A magyarországi főzdék összetett versenyét is a Gyümölcspárlat Bt. által működtetett tuzséri pálinka-manufaktúra nyerte, második helyen a Kunság-Szesz Zrt. által működtetett Mátyás Pálinkaház, a harmadikon a Bolyhos és Fiai Bt. végzett. A legeredményesebb bérfőzde címet a Trixon-B Kft. érdemelte ki. A legeredményesebb bérfőzető Váli János lett, akinek az irsai-ászár törkölypálinkája nyerte a legjobb hagyományos, erős pálinka címet. Gyenesei István feketerigó-ágyas feketeribiszke pálinkája lett a legjobb magánfőzött párlat, egyben ő érdemelte ki a legeredményesebb magánfőző címet is. A Békés megye pálinkája címet az Éden-tó Szeszfőzde Bt. sajmeggy pálinkája nyerte el. Lovász Sándor és a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály megegyezése értelmében egy évig ez a pálinka viselheti palackján a címet a kereskedelmi forgalomban. A szakmai zsűri a külföldi nevezők körében Románia legjobb párlatának Dezső Tibor és Füstös Imre muskotály szőlő borpárlatát tartotta, Szerbia legjobb gyümölcspárlata a Dibonis Distillery – amely a tavalyi évhez hasonlóan idén is a világkupa összetett verseny győztese címet is elnyerte – ágyas almája lett, Karol Alaxa pedig a Szlovákia legeredményesebb versenyzője címet érdemelte ki. A díjakat Zalai Mihály, Lovász Sándor és Lovassy György versenyigazgató adta át szombaton a gyulai Várkertben. A versenyre több mint ötszáz pálinkát neveztek be, Magyarország mellett Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából és Szlovákiából is érkeztek minták. MTI
Íme, a legjobb bor-étel párosítások karácsonyra Közeledik a karácsony, ideje összeállítani a vendégváró étlapot! A klasszikus ünnepi fogásokhoz leginkább illő …
Titkos tanácsok a tökéletes pulykasülthöz Álmodozol róla, mégsem teszed meg? Mi lenne, ha idén megpróbálkoznál a karácsonyi pulykával? Dosso …
Hogyan szoktassuk udvarias viselkedésre? Hogyan szoktassuk udvarias viselkedésre? Utálattal emlékezünk vissza a megalázó figyelmeztetésekre, ám ha nem …
Culinary World Cup 2014 – Arany, ezüst, bronz(ok) Update 2014.11.24 23:51 A hétfői termés: Magyar Szabolcs aranyérem, Békés Megyei Culinary Team ezüstérem, Gajdán Antal …