Főoldal Hírek Csőposta Az idei korcsolyaszezon slágere a Bombardino

Az idei korcsolyaszezon slágere a Bombardino

8 perc átlagos olvasási idő
0
779
 ehaccp_topbanner3.jpg

Sokan várták már a percet, hogy végre idén is megnyíljon a Városligeti Műjégpálya. A felkészült korcsolyázók pedig már most felkészülhetnek a legújabb trendekre.

 

91-ik évét kezdi meg idén a Városligeti Műjégpálya, mely a főépületben kialakított Városliget Caféval együtt mára a Budapestiek egyik legfontosabb találkozási pontjává és az aktív téli kikapcsolódás otthonává nőtte ki magát. Idén is számos újdonsággal jelentkezik: pihenőplázs, különleges gasztromeglepetések a Hüttében.  A korcsolyázás ugyanis elképzelhetetlen egy finom, forró ital nélkül, melynek minden évben új trendjei alakulnak ki, természetesen a régi klasszikusok mellett. A jégpálya büféje, Hütte, idén két újdonsággal készül a szezonra, nevezetesen a meggyes forraltborral és a Bombardinoval.

 

Ez utóbbi az olasz Alpok környékéről származó, alkoholos forró ital, mely egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz. Ez a finomság a Műjégpályán vaníliás alapízzel és tejszínhabbal készül a gyermekek számára, míg a felnőtteknek hozzáadott barna rummal is kiegészítik a végeredményt.

 

Nagy klasszikusnak számít a forraltbor, melyet ennek ellenére még ma is fel lehet frissíteni. Az idei évben a korcsolyázók a meggyes változatot kóstolhatják meg. A Városliget Café receptúrája a minőségi vörösbor mellett citromot, narancsot és szegfűszeget tartalmaz, melyet meggyel bolondítanak meg. Az ételek közül klasszikusnak számítanak a zsíroskenyér és a hot-dog, de a visszatérők már ismerhetik a kontaktgrillben készült, olaszos alapanyagokból összeállított korongot is.

 

Az említett finomságokat azonban nem kizárólag a büfében, hanem az étteremben is meg lehet kóstolni. Ahogy Fejes Gábor étteremvezető fogalmazott: „Mindig törekedtünk arra, hogy a műjégpálya csodás környezetében újjá élesszük a boldog békeidők kávéházainak hangulatát, Budapest romantikáját. Nálunk tökéletesen megfelelő öltözet az is, amit a műjégpályán viseltek a vendégeink, és a korcsolyát sem kell az éttermen kívül hagyni”.

 

Persze mára nem csak a korcsolyázás, de a hobbi és amatőr sportolók ügyességének vagy éppen ügyetlenkedésének szemmel követése is trendi elfoglaltsággá vált.

 

Ezek a modernkori „gardedámok” már nem is feltétlenül azzal a céllal érkeznek, hogy a fiatalok erkölcsein őrködjenek. Mára a korcsolyázás családi elfoglaltsággá vált, így azok a családtagok is jól szórakoznak barátaikkal, barátnőikkel, akik maguk nem hódolnak a sportnak, csak kellemes beszélgetéssel vagy éppen pletykálással szeretnék eltölteni az időt.

 

Ráadásul Fejes Gábor azt is elmondta, hogy ezek a vendégeik már nem is csupán az országhatáron belülről érkeznek. Mind többen keresik fel úgy az éttermüket, hogy éppen a műjégpálya forgatagát szeretnék megcsodálni a panoráma ablakokon keresztül egy forró csoki vagy kávé társaságában, „száraz lábbal”.

 

A Városligeti Műjégpálya tehát kezdi visszanyerni régi fényét és – csakúgy mint a múlt században – igazi közösségformáló térré kezd változni, amiről szinte minden Budapestinek van valamilyen kedves sztorija és minden évben számolja a napokat a megnyitóig.

 

Otthoni Bombardino recept:

  • 0,5 dl brandy vagy barna rum
  • 1 dl tojáslikőr vagy 1 tojás sárgája
  • Vaníliáscukor és fahéj, ízlés szerint
  • Tejszínhab a díszítéshez
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…