Főoldal Hírek Átólzéig A Famíliatészta csatlakozott az Adománykonvojhoz

A Famíliatészta csatlakozott az Adománykonvojhoz

3 perc átlagos olvasási idő
0
632
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Famíliatészta többszáz kiló száraztésztával csatlakozott az Adománykonvojhoz

 A Famíliatészta Kft. csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank és a FAO (ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete) által indított IX. Adománykonvojhoz. A szervezők minden év október 16-án, az Élelmezés Világnapján indítják útnak a konvojt, amellyel az éhezés elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet. A Famíliatészta Kft. a korábbi években is rendszeresen nyújtott támogatást egyesületeknek, gyermekotthonoknak, családsegítő szervezeteknek.

Az Adománykonvoj évente egy alkalommal szervezett látványos megmozdulás, amelyen a támogató élelmiszeripari és -kereskedelmi vállalatok végigvonulva Budapesten, kamionokon szállítják adományaikat az Élelmiszerbank központi raktárába. A IX. Adománykonvojhoz a Famíliatészta Kft. 390 kg száraztésztával járult hozzá; a támogatói csomag 6-féle, 4-5-8 tojásos, leves- és körettésztákat tartalmaz.

A mezőberényi tésztagyártó és forgalmazó cég az elmúlt években több száz kilogramm tésztával segítette a rászorulókat a karácsonyi időszakban. Többek között támogató csomagot küld évente a nagyszalontai, Böjte Csaba atya által vezetett Szent Antal gyermekotthonba is.

„Ezentúl tervszerűen, szervezett keretek között ajánljuk fel segítségünket, így nagyobb mennyiségű támogatást szeretnénk nyújtani a Magyar Élelmiszerbankon keresztül. Természetesen, ahogy az elmúlt évek alatt hagyománnyá vált, az adventi időszakban továbbra is juttatunk el adományt a rászorulóknak” – mondta Kovács Lajos, a Famíliatészta Kft. ügyvezetője, majd hozzátette, hogy a jövőben is így szeretnék bonyolítani a karitatív tevékenységüket.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket admin
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!

Megjelent az Oldalas magazin 2016. júliusi száma!   Ez <mint ahogyan magazinunk ko…