Átólzéig A Famíliatészta csatlakozott az Adománykonvojhoz Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2014-10-24 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,135 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A Famíliatészta többszáz kiló száraztésztával csatlakozott az Adománykonvojhoz A Famíliatészta Kft. csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank és a FAO (ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete) által indított IX. Adománykonvojhoz. A szervezők minden év október 16-án, az Élelmezés Világnapján indítják útnak a konvojt, amellyel az éhezés elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet. A Famíliatészta Kft. a korábbi években is rendszeresen nyújtott támogatást egyesületeknek, gyermekotthonoknak, családsegítő szervezeteknek. Az Adománykonvoj évente egy alkalommal szervezett látványos megmozdulás, amelyen a támogató élelmiszeripari és -kereskedelmi vállalatok végigvonulva Budapesten, kamionokon szállítják adományaikat az Élelmiszerbank központi raktárába. A IX. Adománykonvojhoz a Famíliatészta Kft. 390 kg száraztésztával járult hozzá; a támogatói csomag 6-féle, 4-5-8 tojásos, leves- és körettésztákat tartalmaz. A mezőberényi tésztagyártó és forgalmazó cég az elmúlt években több száz kilogramm tésztával segítette a rászorulókat a karácsonyi időszakban. Többek között támogató csomagot küld évente a nagyszalontai, Böjte Csaba atya által vezetett Szent Antal gyermekotthonba is. „Ezentúl tervszerűen, szervezett keretek között ajánljuk fel segítségünket, így nagyobb mennyiségű támogatást szeretnénk nyújtani a Magyar Élelmiszerbankon keresztül. Természetesen, ahogy az elmúlt évek alatt hagyománnyá vált, az adventi időszakban továbbra is juttatunk el adományt a rászorulóknak” – mondta Kovács Lajos, a Famíliatészta Kft. ügyvezetője, majd hozzátette, hogy a jövőben is így szeretnék bonyolítani a karitatív tevékenységüket.
Akik megmentik a zaccot – lezárult a Coca-Cola HBC Magyarország és a MATE által a kávézacc visszagyűjtésére kiírt egyetemi pályázat
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Jó helyek a Dél-Balatonon Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. …
Egyre tudatosabban étkeznek a magyarok A hazai lakosság fogyasztói szokásainak változása az egészséges és tudatos életmód irányába mutat, ugyanis …