Főoldal Hírek Csőposta 500 önkéntes segített és több száz adomány gyűlt össze

500 önkéntes segített és több száz adomány gyűlt össze

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,196
 ehaccp_topbanner3.jpg

500 ÖNKÉNTES SEGÍTETT ÉS TÖBB SZÁZ ADOMÁNY GYŰLT ÖSSZE AZ ÚJ NEMZEDÉK KÖZPONT IDEI ÖNKÉNTES AKCIÓIN

 

A fiatalokkal foglalkozó szervezet országos hálózata is csatlakozott a 72 óra kezdeményezéséhez

 

Az ország valamennyi megyeszékhelyén összefogtak az Új Nemzedék Központ önkéntesei és munkatársai, hogy a „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akció részeként segíthessenek másoknak, tegyenek valami jót a lakóhelyükért, környezetükért. Az önkéntes akciók során gyermekkórházakat, idősek otthonát és állatmenhelyeket töltöttek meg szeretettel, vidámsággal és adományokkal, 2017. október 13-án és 14-én az ország több pontján.

 

Az Új Nemzedék Központ egyik kiemelt célja az önkéntesség népszerűsítése, ezért saját szervezésű, régiós és országos önkéntes akciói mellett, évről évre csatlakozik a 72 óra kompromisszum nélkül című kezdeményezéshez is. Dr. Nobilis Márton, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője a szervezet önkéntes akcióit kiértékelve elmondta, hogy az önkéntesség olyan érték, amely egyéni szinten és szervezetileg is képes addig ismeretlen erőforrások megmozgatására. „Büszke vagyok rá, hogy az Új Nemzedék Központ 500 önkéntest és több száz adományt összegyűjtve újból megmutathatta az intézményben rejlő potenciált, szervezeti erőforrásait. A munka azonban itt nem áll meg, folytatjuk tovább!” – tette hozzá.

 

Az Új Nemzedék Központ által szervezett programok között szerepelt a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi osztályának meglátogatása, ahol az önkéntesek közös társasozással, színezéssel és meseolvasással tették színesebbé a legkisebbek időtöltését.

A békéscsabai, ceglédi és szekszárdi önkéntesek idősek otthonában élők arcára csaltak mosolyt, hiszen a felszabadult beszélgetéseken túl, kedvenc könyveikből is olvastak az otthon lakóinak.

 

„Életünk csupán apró töredéke ez a pár órányi önkénteskedés. Pedig ezek a legértékesebb percek, ezek időtálló értékek. Örülök, hogy csatlakozhattam az önkéntes akcióhoz, sokat adott, úgy érzem mindenkinek. Nekem is. Nagyon jó érzés volt látni annak a 93 éves néninek a mosolyát, akinek Örkényt olvastam fel. Remélem, azokat a srácokat is felébresztette ez a program, akik idén még nem vettek részt benne. Nincs mire várni, itt az idő, ki kell próbálni!” – mesélt önkéntességéről az egyik jelentkező.

Több városban, köztük Egerben, Kaposváron, Nyíregyházán és Tatabányán az önkéntesek helyi állatmenhelyeken segédkeztek: kutyasétáltatással, kenelek tisztításával, és olyan adományokkal, mint az állateledel, etetőtál, takaró és a különféle tisztítószerek. Volt olyan hely, ahol most először adódott arra lehetőség, hogy egyszerre sétáltathassák meg az állatmenhely összes lakóját.

 

A résztvevők lelkesedését mutatja, hogy sok helyen már új önkéntes akciók szervezésében gondolkodnak.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…