Főoldal Hírek Ajánló Szakoktatói fórumot tartottak a Dobos C. József szakiskolában

Szakoktatói fórumot tartottak a Dobos C. József szakiskolában

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,349
 ehaccp_topbanner3.jpg

Szakoktatói fórumot tartottak a Dobos C. József szakiskolában

 

Szombaton került megrendezésre az a szakoktatói fórum, melyet a VSZOE szervezett, a szakács és a cukrász szakmák szakoktatói részére.

A fórumot Kiss Rita nyitotta, majd  Zsolnay Gábor meghatódva üdvözölte a megközelítőleg hetvenöt fős grémiumot, majd ismertette, hogy szinte napi kapcsolatban van oktatásügyben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, és bejárást kapott a Földművelésügyi Miniszterhez is.

Elmondta, hogy mára, az egyesületük minden működéshez szükséges engedéllyel, bejegyzéssel rendelkezik, így Vojtek Éva segítségével hamarosan pályázni is fognak.

További terveik között szerepel egy díj megalapítása, mely a szakoktatás szereplőihez szól majd.

A VSZOE honlapjáról Kiss Rita alelnök beszélt, elmondta, hogy a <szinte jelentéktelen hatezer forintos> tagdíj megfizetése után lehetőség van egy belső oldalon olyan információkhoz jutni, melyek vagy bizalmasak, vagy az oktatás során lehetnek hasznosak tagjaik részére.

Ezek után a gyűlés résztvevői kettéváltak, úgy, mint cukrász és szakács részre. Ugyanis innentől tematikus gyűléssel folytatódott.

Zsolnay Gábor beszélt az általa és Vomberg Frigyes által kidolgozott oktatási reformról, változtatásokról, mely az órakerettől a vizsgakövetelményekig szinte mindent érint, azonban a duális képzést életben tartja. Ez elmondása szerint nem rajtuk múlott, mert szerették volna a triálist visszaépíteni.

Végül Vomberg Frigyes beszélt az általuk szorgalmazott konyhafőnök képzésről, valamint arról, hogy ezt egyfajta, államilag támogatott elitiskolában képzelik el. Megtudtuk, hogy ezt ráépülős módon, főként a huszonkettőtől a harminc éves korosztály részére tervezik bevezetni, valamint „évente maximálisan száz, de az sem baj, ha csak húsz” ember végzi el. Cél, hogy olyan emelt szintű legyen a képzés, amire „itthon nincsen még arra alkalmas szakoktató sem”, ezért majd csak az tudja befejezni azt, aki meg is érdemli, ezzel kiküszöbölve, hogy tömegtermékké váljon.   

Legvégül egy fórum zajlott, amit a XVIII. Séf- és Vendéglátós bál miatt már tudtam megvárni, de érdekelt volna, hogy milyen kérdések merültek ott fel, mivel a folyosón hallottak alapján, nem volt egyértelmű számomra az elhangzottak teljes társadalmi befogadása. 

Mindenesetre a gyűléssel kapcsolatban megjegyezhetem, hogy a szándék és a szerevezés jó volt, a meghívást ezúton is köszönöm…

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…