Ajánló Szakoktatói fórumot tartottak a Dobos C. József szakiskolában Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2016-01-25 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,506 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Szakoktatói fórumot tartottak a Dobos C. József szakiskolában Szombaton került megrendezésre az a szakoktatói fórum, melyet a VSZOE szervezett, a szakács és a cukrász szakmák szakoktatói részére. A fórumot Kiss Rita nyitotta, majd Zsolnay Gábor meghatódva üdvözölte a megközelítőleg hetvenöt fős grémiumot, majd ismertette, hogy szinte napi kapcsolatban van oktatásügyben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, és bejárást kapott a Földművelésügyi Miniszterhez is. Elmondta, hogy mára, az egyesületük minden működéshez szükséges engedéllyel, bejegyzéssel rendelkezik, így Vojtek Éva segítségével hamarosan pályázni is fognak. További terveik között szerepel egy díj megalapítása, mely a szakoktatás szereplőihez szól majd. A VSZOE honlapjáról Kiss Rita alelnök beszélt, elmondta, hogy a <szinte jelentéktelen hatezer forintos> tagdíj megfizetése után lehetőség van egy belső oldalon olyan információkhoz jutni, melyek vagy bizalmasak, vagy az oktatás során lehetnek hasznosak tagjaik részére. Ezek után a gyűlés résztvevői kettéváltak, úgy, mint cukrász és szakács részre. Ugyanis innentől tematikus gyűléssel folytatódott. Zsolnay Gábor beszélt az általa és Vomberg Frigyes által kidolgozott oktatási reformról, változtatásokról, mely az órakerettől a vizsgakövetelményekig szinte mindent érint, azonban a duális képzést életben tartja. Ez elmondása szerint nem rajtuk múlott, mert szerették volna a triálist visszaépíteni. Végül Vomberg Frigyes beszélt az általuk szorgalmazott konyhafőnök képzésről, valamint arról, hogy ezt egyfajta, államilag támogatott elitiskolában képzelik el. Megtudtuk, hogy ezt ráépülős módon, főként a huszonkettőtől a harminc éves korosztály részére tervezik bevezetni, valamint „évente maximálisan száz, de az sem baj, ha csak húsz” ember végzi el. Cél, hogy olyan emelt szintű legyen a képzés, amire „itthon nincsen még arra alkalmas szakoktató sem”, ezért majd csak az tudja befejezni azt, aki meg is érdemli, ezzel kiküszöbölve, hogy tömegtermékké váljon. Legvégül egy fórum zajlott, amit a XVIII. Séf- és Vendéglátós bál miatt már tudtam megvárni, de érdekelt volna, hogy milyen kérdések merültek ott fel, mivel a folyosón hallottak alapján, nem volt egyértelmű számomra az elhangzottak teljes társadalmi befogadása. Mindenesetre a gyűléssel kapcsolatban megjegyezhetem, hogy a szándék és a szerevezés jó volt, a meghívást ezúton is köszönöm…
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Ingyenes lesz a X. Budapesti Pálinkafesztivál Ingyenes lesz a X. Budapesti Pálinkafesztivál Belépődíj nélkül rendezik meg május …
Magyar Szakácsok Brillíroztak Németországban A 8 Régió Gasztronómiai Egyesület Sikerének Története a 26. IKA Szakácsok OlimpiájánNémetországban, február 2-7. …