Főoldal Hírek Színes Növekszik a rekreációra áldozó vállalatok száma

Növekszik a rekreációra áldozó vállalatok száma

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,274
 ehaccp_topbanner3.jpg

Növekszik a rekreációra áldozó vállalatok száma

 

A pénzügyi szektorban dolgozók a legsportosabbak, derül ki a Humánpolitika.com Egyesület és az All You Can Move (AYCM) ​testmozgást elősegítő program közös felméréséből. Őket meglepő módon az államigazgatásban dolgozók, majd az informatikusok követik. A vállalatok humán erőforrás szakembereit is bevonó kutatásból az is kiolvasható, hogy az elmúlt öt​ évben nagy mértékben nőtt a rekreációra áldozó vállalatok száma.

Idén ötödször mérte fel a munkáltatók és munkavállalók egészségmegőrzéshez fűződő viszonyát és a sporttal kapcsolatos tendenciákat a Humánpolitika.com Egyesület és az AYCM testmozgást elősegítő program. A közel négyezer munkavállaló valamint 94 nagy-, közép-​ és kisvállalat megkérdezésével történő felmérésből kiderül, hogy emelkedett azon cégek száma, amelyek gazdaságilag is kifizetődőnek tartják a munkavállalók egészségmegőrzésének támogatását. A munkaadók többsége úgy gondolja, hogy a mozgás szorosan összefügg a munkahelyi teljesítménnyel és a munkavállalók sportolásának támogatása csökkenti a betegség miatti hiányzásokat, növeli a motivációt és a teherbírást.

A kérdőívekből az is kiderül, hogy a megkérdezett dolgozók 31 százalék​a többféle sportot is űz felváltva és szeretné, hogy munkaadója támogassa az aktív életmódban. A felmérés rávilágít arra is, hogy a sport tudatosabb életvitellel párosul. A megkérdezettek 78 százalék​a sosem dohányzott, 18 százaléka pedig már leszokott.

A munkáltatók szerint a munkaügyi egészségmegőrzés fejlesztésének tekintetében az adó- és járulékkedvezmények,​ illetve a támogató törvényi szabályozás kulcsfontosságú lenne.

A témával kapcsolatban bővebb információt a https://humanpolitika.com/hir/a-rendszeres-sport-es-a-gazdasag-kapcsolata–magyarorszagon–a-humanpolitikacom-kozhasznu-egyesulet-kutatasan-keresztul-bemutatva-linken kaphatnak.
 

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…