Főoldal Hírek Színes Növekszik a rekreációra áldozó vállalatok száma

Növekszik a rekreációra áldozó vállalatok száma

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,254
 ehaccp_topbanner3.jpg

Növekszik a rekreációra áldozó vállalatok száma

 

A pénzügyi szektorban dolgozók a legsportosabbak, derül ki a Humánpolitika.com Egyesület és az All You Can Move (AYCM) ​testmozgást elősegítő program közös felméréséből. Őket meglepő módon az államigazgatásban dolgozók, majd az informatikusok követik. A vállalatok humán erőforrás szakembereit is bevonó kutatásból az is kiolvasható, hogy az elmúlt öt​ évben nagy mértékben nőtt a rekreációra áldozó vállalatok száma.

Idén ötödször mérte fel a munkáltatók és munkavállalók egészségmegőrzéshez fűződő viszonyát és a sporttal kapcsolatos tendenciákat a Humánpolitika.com Egyesület és az AYCM testmozgást elősegítő program. A közel négyezer munkavállaló valamint 94 nagy-, közép-​ és kisvállalat megkérdezésével történő felmérésből kiderül, hogy emelkedett azon cégek száma, amelyek gazdaságilag is kifizetődőnek tartják a munkavállalók egészségmegőrzésének támogatását. A munkaadók többsége úgy gondolja, hogy a mozgás szorosan összefügg a munkahelyi teljesítménnyel és a munkavállalók sportolásának támogatása csökkenti a betegség miatti hiányzásokat, növeli a motivációt és a teherbírást.

A kérdőívekből az is kiderül, hogy a megkérdezett dolgozók 31 százalék​a többféle sportot is űz felváltva és szeretné, hogy munkaadója támogassa az aktív életmódban. A felmérés rávilágít arra is, hogy a sport tudatosabb életvitellel párosul. A megkérdezettek 78 százalék​a sosem dohányzott, 18 százaléka pedig már leszokott.

A munkáltatók szerint a munkaügyi egészségmegőrzés fejlesztésének tekintetében az adó- és járulékkedvezmények,​ illetve a támogató törvényi szabályozás kulcsfontosságú lenne.

A témával kapcsolatban bővebb információt a https://humanpolitika.com/hir/a-rendszeres-sport-es-a-gazdasag-kapcsolata–magyarorszagon–a-humanpolitikacom-kozhasznu-egyesulet-kutatasan-keresztul-bemutatva-linken kaphatnak.
 

OrientPress Hírügynökség (OPH)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Nádházi Norbert lett Magyarországi idei sommelier bajnoka

Nádházi Norbert, a Babel Budapest étterem munkatársa nyerte el a Magyarország sommelier ba…