Főoldal Hírek Színes 190 kiállító a Budapest Borfesztiválon

190 kiállító a Budapest Borfesztiválon

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,157
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tizenkilenc borvidékről 190 kiállító várja több ezer bort felvonultató kínálatával a látogatókat a 25. Budapest Borfesztiválon szeptember 8–11. között.

A magyar borkultúra hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt 25 évben, ebben komoly szerepet játszott a tízezrek által látogatott Budapest Borfesztivál, amely még mindig referenciapont a borkedvelők és a termelők számára is – mondta Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Budapest Borfesztivál sajtótájékoztatóján.

Légli Ottó, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke hangsúlyozta: az ikonikusnak számító borfesztivál a ʼ90-es években indult családi borászatok ismertségének elterjesztésében is jelentős szerepet vállat.

Tizenkilenc borvidékről 190 kiállító várja több ezer bort felvonultató kínálatával a látogatókat a 25. Budapest Borfesztiválon, amelyet szeptember 8–11. között rendeznek meg a Budavári Palotában ‒ mondta el Zilai Zoltán, a jubileumi rendezvényt szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Idén 17. alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Borárverést, amelynek kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A 2016-os fesztiválon is lesz boregyetem, amely az elmúlt több mint másfél évtizedben fontos szerepet töltött be a tudás és az ismeretek átadásában a fiatalabb generációk számára ‒ fűzte hozzá, kiemelve, hogy a gasztronómia mellett idén is számos szakmai és kulturális program, kóstoló, koncert, szüreti felvonulás és néptáncgála gazdagítja a kínálatot.

OPH/Archívum

Summary
0 %
Felhasználói értékelés : 0 (0 Szavazat)
Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Színes

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…