Főoldal Hírek Átólzéig Zöldfűszerekkel, és szalonnával töltött pulykamell rolád, pirított galuskával

Zöldfűszerekkel, és szalonnával töltött pulykamell rolád, pirított galuskával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,789
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zöldfűszerekkel, és szalonnával töltött pulykamell rolád, pirított galuskával

 

Hozzávalók (4 személyre):

  • 60 dkg pulykamell
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 0,01 kg feketebors (őrölt)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1csokor petrezselyem
  • 10 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg méz
  • 4 db tojás
  • 2 dkg só.

 

A pulykamellet nyitott szeleteléssel kinyitjuk, klopfoljuk. A vékony szeletekre vágott szalonnával beborítjuk. Majd a zöldfűszereket összeaprítjuk, és rászórjuk, sóval, borssal ízesítjük. Feltekerjük, és alufóliába csomagolva faszénparázson szép lassan megsütjük.

A körethez a galuskát megfőzzük, majd kevés olajon lepirítjuk. sózzuk, borsozzuk.

Az öntethez a tejfölt kevés vízzel kikeverjük, és a maradék bazsalikomlevelet beletépkedjük, elkeverjük, majd sózzuk, a végén kevés mézzel édesítjük.

Így egy ízletes, kiválóan tálalható és ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely ugyan pulykamellből készült, de mégsem lesz száraz <amit sokan a pulykamellről állítanak>, ez pedig a szalonnának köszönhető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

AM: idén előbb kezdődött a dinnyeszezon

Fogyasszunk a nyáron minél több magyar dinnyét, mert így a magyar családok megélhetését és…