Főoldal Hírek Átólzéig Gorgonzolás diós céklával töltött csirke

Gorgonzolás diós céklával töltött csirke

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,332
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gorgonzolás diós céklával töltött csirke

Töltött csirke recept lehet sok, de a jól sikerült ötlet kevés. Hirtelen jött receptem gorgonzolás diós céklával töltött csirke, a nagyon jól sikerültek közé sorolható. Egy próbát megér, nem?

Gorgonzolás diós céklával töltött csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 1 nagyobb cékla
  • 20 dkg márványsajt/gorgonzola
  • 10 dkg pirított dió
  • Curry, olaj

1., A csirkecombot kifilézzük. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

2., A céklát hámozzuk meg és reszeljük egy tálba. A pirított diót törjük össze húsklopfolóval és a morzsolt gorgonzolával együtt keverjük össze a reszelt céklával. Minél diósabb és sajtosabb a massza, annál finomabb lesz.

3., A bőr alatt ujjunkkal csináljunk helyet a tölteléknek. Osszuk el 4 részre és töltsük be a combokat. Forgassuk olajba és szórjuk meg curry porral. Tegyük tűzálló tálba és süssük ropogósra.

 

Jó étvágyat!

 

A recept Stiller Tamás, a www.schef.hu website szerzője tollából származik! 

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Megjelent az Oldalas magazin 2021. márciusi száma!

Ez <mint ahogyan magazinunk korábbi számai is>, mindenki számára ingyenesen és azonn…