Főoldal Hírek Átólzéig Gorgonzolás diós céklával töltött csirke

Gorgonzolás diós céklával töltött csirke

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,623
 ehaccp_topbanner3.jpg

Gorgonzolás diós céklával töltött csirke

Töltött csirke recept lehet sok, de a jól sikerült ötlet kevés. Hirtelen jött receptem gorgonzolás diós céklával töltött csirke, a nagyon jól sikerültek közé sorolható. Egy próbát megér, nem?

Gorgonzolás diós céklával töltött csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 1 nagyobb cékla
  • 20 dkg márványsajt/gorgonzola
  • 10 dkg pirított dió
  • Curry, olaj

1., A csirkecombot kifilézzük. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

2., A céklát hámozzuk meg és reszeljük egy tálba. A pirított diót törjük össze húsklopfolóval és a morzsolt gorgonzolával együtt keverjük össze a reszelt céklával. Minél diósabb és sajtosabb a massza, annál finomabb lesz.

3., A bőr alatt ujjunkkal csináljunk helyet a tölteléknek. Osszuk el 4 részre és töltsük be a combokat. Forgassuk olajba és szórjuk meg curry porral. Tegyük tűzálló tálba és süssük ropogósra.

 

Jó étvágyat!

 

A recept Stiller Tamás, a www.schef.hu website szerzője tollából származik! 

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…