Színes A Pápai Hús Kft. sonkái bekerültek a Magyar Értéktárba Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2024-07-17 6 perc átlagos olvasási idő 0 20 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A kép csak illusztráció! A nyugat-magyarországi régió egyik legmeghatározóbb élelmiszeripari vállalta, az idén 111 éves Pápai Hús Kft. sonkái, a Hungarikum pályázat eredményének köszönhetően bekerültek a Magyar Értéktárba – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel. Ez egyértelműen jelzi, hogy a Pápai Hús és annak sonkái jelentős szerepet játszanak a helyi és nemzeti identitásban és fontos értékei a magyar kultúrának. A közlemény szerint a Magyar Értéktárba való bekerülés Magyarországon egy hivatalos eljárás, amelynek célja, hogy azonosítsa, dokumentálja és megőrizze a helyi, megyei és országos szinten jelentős értékeket. Az örökséglistában olyan termékek kapnak helyet, amelyeknek meghatározó szerepük van a hazai kultúra szempontjából akár, történelmi, természeti, gazdasági vagy más szempontból. Kiemelték, hogy tradicionális eljárással készül a Pápai sonka, amely gyártásának több mint egy évszázados hagyománya van. A sonka számos hagyományos magyar étel alapanyagaként szolgál, és kulturális ünnepek, események nélkülözhetetlen eleme, “így nemcsak előállítása, hanem fogyasztása is jelentőséggel bír, erősíti a nemzeti identitást és összetartozást” – írta közleményében a társaság. A közlemény idézte a pápai származású Kovács Zoltánt, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, aki elmondta a “Pápai húsgyár sonkái minden pápai számára az otthon ízét jelentik, azaz pápainak lenni egyet jelent a sonka szeretetével”. Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője a közleményben megjegyezte, nagy öröm számukra a kitüntetés, hiszen tovább erősíti a vállalat vezető szerepét a magyar gasztronómiai örökség védelmében és népszerűsítésében, illetve növeli termékeik presztízsét is. Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP) Pápa polgármestere a közleményben rámutatott, a Húsgyár és annak jogelődjei alapvetően megváltoztatták Pápa városának helyzetét. Évtizedek óta munkahelyeket teremtenek, ezáltal támogatva a helyi lakosság megélhetését. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Pápai Hús Kft. nettó árbevétele 2023-ban 25,833 milliárd forint, egy évvel korábban 21,030 milliárd forint volt. A társaság tavaly 3,480 milliárd forint, 2022-ben pedig 4,137 milliárd forint veszteséggel zárt.Világbajnok borválogatás a kétszeres világbajnoki aranyérmes Thummerer Pincészettől Specialty kávé és kortárs művészet: új kulturális tér nyílt Budapesten A kürtőskalács litván testvére is bemutatkozik az idei Kürtőskalács Fesztiválon Magyar fejlesztés segíthet az invazív ázsiai lódarázs visszaszorításában Szemben az árral – amit az ADHD-s gyerekek szüleinek ritkán mondanak el
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Először nyert magyar olaszrizling platinaérmet a világ egyik legtekintélyesebb borversenyén Budapest, 2022. június 8. – A világ egyik legtekintélyesebb borversenyén olaszrizling fajtaborként először nyert …
Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok, az eddig papíron zajló, döntően személyes megjelenést igénylő ügyintézést átterelve …