Főoldal Hírek Átólzéig Zellerkrémleves, pirított kenyérkockával

Zellerkrémleves, pirított kenyérkockával

1 perc átlagos olvasási idő
0
1,301
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zellerkrémleves, pirított kenyérkockával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 fej zeller szárával együtt
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 2-3 dl tejszín
  • 0.25 kg kenyér
  • 1 dl fehérbor

 

A zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, majd a vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá, végül puhára főzzük.

Ha megfőtt, akkor botmixerrel ledaráljuk, majd a tejszínt hozzáadva kiforraljuk. Közben a kenyeret felkockázzuk és forró sütőben arany barnára pirítjuk.

 Így egy trendi, afrodiziákumnak is számító levest készítettünk, amely egyszerű elkészíthetőségű ételnek minősül.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…