Főoldal Hírek Átólzéig Zellerkrémleves, pirított kenyérkockával

Zellerkrémleves, pirított kenyérkockával

1 perc átlagos olvasási idő
0
891
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zellerkrémleves, pirított kenyérkockával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 fej zeller szárával együtt
  • 1 evőkanál vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 2-3 dl tejszín
  • 0.25 kg kenyér
  • 1 dl fehérbor

 

A zellert és a vöröshagymát felkockázzuk, majd a vajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót adunk hozzá, végül puhára főzzük.

Ha megfőtt, akkor botmixerrel ledaráljuk, majd a tejszínt hozzáadva kiforraljuk. Közben a kenyeret felkockázzuk és forró sütőben arany barnára pirítjuk.

 Így egy trendi, afrodiziákumnak is számító levest készítettünk, amely egyszerű elkészíthetőségű ételnek minősül.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

BGE: első magyar egyetemi gasztronómiai kupa

Budapest, 2019. október 18. – Ramocsai Barbara, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója n…