Főoldal Hírek Átólzéig Zelleres, mézes jércemell, majonézes káposztasalátával

Zelleres, mézes jércemell, majonézes káposztasalátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,046
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zelleres, mézes jércemell, majonézes káposztasalátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 db jégsaláta
  • 1 kis fej káposzta
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db lilahagyma
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 dl fehérborecet
  • 3 evőkanál méz
  • 1 gyömbér
  • 1 db angol zeller
  • 2 dl majonéz
  • 1 db citrom
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, majd sózzuk, és faszénparázson megsütjük.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, a káposztából és a sárgarépából készül. Ehhez a majonézt kikeverjük, majd gyömbért reszelünk hozzá, végül a fehérborecettel és a balzsamecettel elkeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd tálalásnál a felszeletelt, sózott és kicsavart szeletelt jégsalátával és reszelt sárgarépával dúsított káposztasalátához keverjük.

Mézből, apróra vágott angolzellerből és citromléből álló mártást készítünk, majd a megsült csirkemellet beleforraljuk és a saláta mellé tálaljuk.

 

Így egy színes, egészséges, és könnyű ételt készítettünk, mellyel hozzájárulhatunk, a tavaszi vitaminbevitelhez. Sőt ez az étel különlegesen finom is. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Új lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó nyolcadikosok előtt

Ösztöndíj és széles körű lehetőségek várják a szakképzést választó nyolcadikosokat –…