Főoldal Hírek Átólzéig Zelleres, mézes jércemell, majonézes káposztasalátával

Zelleres, mézes jércemell, majonézes káposztasalátával

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,289
 ehaccp_topbanner3.jpg

Zelleres, mézes jércemell, majonézes káposztasalátával

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 db jégsaláta
  • 1 kis fej káposzta
  • 4 db sárgarépa
  • 1 db lilahagyma
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 dl fehérborecet
  • 3 evőkanál méz
  • 1 gyömbér
  • 1 db angol zeller
  • 2 dl majonéz
  • 1 db citrom
  • 2 dkg só.

 

A csirkemellet felszeleteljük, majd sózzuk, és faszénparázson megsütjük.

Közben elkészítjük a köretet, mely adott esetben a jégsalátából, a káposztából és a sárgarépából készül. Ehhez a majonézt kikeverjük, majd gyömbért reszelünk hozzá, végül a fehérborecettel és a balzsamecettel elkeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd tálalásnál a felszeletelt, sózott és kicsavart szeletelt jégsalátával és reszelt sárgarépával dúsított káposztasalátához keverjük.

Mézből, apróra vágott angolzellerből és citromléből álló mártást készítünk, majd a megsült csirkemellet beleforraljuk és a saláta mellé tálaljuk.

 

Így egy színes, egészséges, és könnyű ételt készítettünk, mellyel hozzájárulhatunk, a tavaszi vitaminbevitelhez. Sőt ez az étel különlegesen finom is. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

The House Of Angostura Global Cocktail Challenge 2024/2025

Budapest, 2024.10.08.: Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura …