Főoldal Hírek Átólzéig Megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés

Megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,303
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés

 

A hagyományoknak megfelelően idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc ellenőrzést Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A tavaszi idényhez és a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó termékeket április 6-áig vizsgálják a szakemberek.

A mintegy egy hónapos időszakban – a NÉBIH koordinálásával – a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság. Az ellenőrzéssorozat az élelmiszer-előállítókat és forgalmazókat egyaránt érinti.

A Húsvét az egyik legszebb családi ünnepünk, melyhez az együttléten túl a közösen elfogyasztott reggelik és ebédek is szorosan hozzátartoznak. Bár az emberek többségének a tojás és a sonka jut eszébe, ennél jóval szélesebb területet vizsgál ilyenkor a hatóság, például a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, de a borászati és egyéb alkoholos termékek is górcső alá kerülnek. Ritkán esik szó róla, de ebben az időszakban megsokasodnak az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárány szállítások is, amit szintén szigorúan vizsgálnak a szakemberek – fogalmazott Zsigó Róbert államtitkár.

A hatóság többek között kiemelt figyelmet fordít a tojások jelölésére, hogy a származási hely a vásárlók számára egyértelműen azonosítható legyen. A magyar eredetűként jelölt zöldség-gyümölcs esetében is fokozott hangsúlyt kap a termékek származásának ellenőrzése. A transzzsírsav tartalmú alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállító vállalkozásoknál az ezzel kapcsolatos nyilvántartások vizsgálatára is sor kerül.

 

(FM Sajtóiroda)

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Málna mennyország és az újdonság: Kürtős BEJGLIBON lesz a 4. Kürtőskalács Vigalom fő attrakciója

A mákos és diós bejgliről lehet, hogy először a karácsony jut eszedbe, de mit szólnál, ha …