Átólzéig Megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-03-10 3 perc átlagos olvasási idő 0 1,257 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszer-ellenőrzés A hagyományoknak megfelelően idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc ellenőrzést Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A tavaszi idényhez és a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó termékeket április 6-áig vizsgálják a szakemberek. A mintegy egy hónapos időszakban – a NÉBIH koordinálásával – a gasztronómiai hagyományoknak megfelelő termékekre fókuszál az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság. Az ellenőrzéssorozat az élelmiszer-előállítókat és forgalmazókat egyaránt érinti. A Húsvét az egyik legszebb családi ünnepünk, melyhez az együttléten túl a közösen elfogyasztott reggelik és ebédek is szorosan hozzátartoznak. Bár az emberek többségének a tojás és a sonka jut eszébe, ennél jóval szélesebb területet vizsgál ilyenkor a hatóság, például a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, de a borászati és egyéb alkoholos termékek is górcső alá kerülnek. Ritkán esik szó róla, de ebben az időszakban megsokasodnak az élőállat, elsősorban a nyúl és a bárány szállítások is, amit szintén szigorúan vizsgálnak a szakemberek – fogalmazott Zsigó Róbert államtitkár. A hatóság többek között kiemelt figyelmet fordít a tojások jelölésére, hogy a származási hely a vásárlók számára egyértelműen azonosítható legyen. A magyar eredetűként jelölt zöldség-gyümölcs esetében is fokozott hangsúlyt kap a termékek származásának ellenőrzése. A transzzsírsav tartalmú alapanyagokat felhasználó élelmiszer-előállító vállalkozásoknál az ezzel kapcsolatos nyilvántartások vizsgálatára is sor kerül. (FM Sajtóiroda)
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Profession.hu: nagyot nőtt a szakmunkára jelentkezők száma Intenzív évet zárt tavaly az álláshirdetési és -keresési piac. A jelentkezők száma közel tizedével …
Több mint felével csökkent Hévízen a vendégéjszakák száma A múlt év első hét hónapjához képest 55 százalékkal csökkent Hévízen a vendégéjszakák száma, …