Főoldal Hírek Ajánló Vörösáruk a Séfklub workshopján

Vörösáruk a Séfklub workshopján

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,195
 ehaccp_topbanner3.jpg
  1. május 7-én a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában gyűlésezett a Séfklub.

 

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei ötödik gyűlésére a Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor, és ahol a folytatásban a Séfklub gyűlései rendszeresek lesznek.

 

Asztalos István, nyitotta meg a gyűlést, mégpedig a soron következő versenyekkel kapcsolatos beszédével. Majd kitért arra is, hogy az ÉTREND a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzés megújítását feladatul kapó bizottságba is tagokat delegált.

 

Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre kerültek a hamarosan megrendezendő Magyarország étele 2018. (www.magyarorszagetele.hu), valamint az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek (www.etrendegyesulet.hu/okes).

Az Ország ételével kapcsolatban megismertette az éttermek részére kidolgozott rendszer részvételi feltételeit, és kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást, értesítsék az üzleteket, hogy minél szélesebb körben sikerüljön kiterjeszteni a projektet.

Elmondta azt is, hogy reményeik szerint a projekt forgalmat generál majd, mert míg a vendéglátó egységek új-, addig a szállodák házon belül maradó vendéget kaphatnak attól.

 

 

Az egyesületi ügyek megvitatása után a verőcei Tibesz-Hús Kft. kóstolóval egybekötött előadása következett, amelyből könnyedén kiolvasható volt, hogy a tartósítószermentes vörösáruk fogyasztása hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez is. Azon felül pedig, ezek a termékek, ma már árban sem megfizethetetlen termékeknek számíthatnak. Legjelentősebb hátrányuk, az előnyük is egyben, mivel nem tartalmaznak tartósítószert, így viszonylag rövid az eltartási idejük.

Minden túlzás nélkül kimondhatjuk, hogy a szakácsok, séfek elégedetten kóstolgatták a sima-, és sajtosvirsliket, a kenőmájast, és a különböző felvágottakat.

 

Többen egyetértettek abban, hogy tesztelni fogják a cég több, mint 50 termékét, amelyek immáron a saját húsüzemből érkeznek a vendéglátóipari egységekbe.

 

Tibesz Hús Kft.

Tel: 06/27-635-752,

E-mail: tibesz.hus@gmail.com

 

Elmondható tehát, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének májusi, workshoppal egybekötött gyűlése sikerrel zárult.

 

A következő taggyűlésre 2018. június 04-én kerül sor.

 

Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!

 

 

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Ajánló

Cikk ajánló

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az éttermeknek

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és az étt…