Ajánló Vörösáruk a Séfklub workshopján Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-05-08 5 perc átlagos olvasási idő 0 1,541 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr május 7-én a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában gyűlésezett a Séfklub. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének idei ötödik gyűlésére a Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolájában került sor, és ahol a folytatásban a Séfklub gyűlései rendszeresek lesznek. Asztalos István, nyitotta meg a gyűlést, mégpedig a soron következő versenyekkel kapcsolatos beszédével. Majd kitért arra is, hogy az ÉTREND a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzés megújítását feladatul kapó bizottságba is tagokat delegált. Az egyesületi ügyek közt <a teljesség igénye nélkül> említésre kerültek a hamarosan megrendezendő Magyarország étele 2018. (www.magyarorszagetele.hu), valamint az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyek (www.etrendegyesulet.hu/okes). Az Ország ételével kapcsolatban megismertette az éttermek részére kidolgozott rendszer részvételi feltételeit, és kérte a kollégákat, hogy értesítsék egymást, értesítsék az üzleteket, hogy minél szélesebb körben sikerüljön kiterjeszteni a projektet. Elmondta azt is, hogy reményeik szerint a projekt forgalmat generál majd, mert míg a vendéglátó egységek új-, addig a szállodák házon belül maradó vendéget kaphatnak attól. Az egyesületi ügyek megvitatása után a verőcei Tibesz-Hús Kft. kóstolóval egybekötött előadása következett, amelyből könnyedén kiolvasható volt, hogy a tartósítószermentes vörösáruk fogyasztása hozzájárulhat az egészségünk megőrzéséhez is. Azon felül pedig, ezek a termékek, ma már árban sem megfizethetetlen termékeknek számíthatnak. Legjelentősebb hátrányuk, az előnyük is egyben, mivel nem tartalmaznak tartósítószert, így viszonylag rövid az eltartási idejük. Minden túlzás nélkül kimondhatjuk, hogy a szakácsok, séfek elégedetten kóstolgatták a sima-, és sajtosvirsliket, a kenőmájast, és a különböző felvágottakat. Többen egyetértettek abban, hogy tesztelni fogják a cég több, mint 50 termékét, amelyek immáron a saját húsüzemből érkeznek a vendéglátóipari egységekbe. Tibesz Hús Kft. Tel: 06/27-635-752, E-mail: tibesz.hus@gmail.com Elmondható tehát, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének májusi, workshoppal egybekötött gyűlése sikerrel zárult. A következő taggyűlésre 2018. június 04-én kerül sor. Még több kép IDE KATTINTVA elérhető!
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Upfield – Nyári receptinspiráció A nyári szezon beindultával szeretnénk nektek egy kis receptinspirációval kedveskedni az Upfield Professional jóvoltából. …
Tapas – Spanyol gasztrodesign az Iparművészeti Múzeumban Tapas – Spanyol gasztrodesign az Iparművészeti Múzeumban “Fakírsütőn”, a molekuláris gasztronómia kellékein, …
Apró bosszúságok helyett egy jó kávé – indul a Costa kampánya Két kisvideóval és óriásplakátokkal indítja útjára ATL-kampányát a májustól hazánkban is elérhető Costa márka. …