Főoldal Hírek Kultúra Újévi Koncert a Budapesti Vonósokkal és Harcsa Veronikával

Újévi Koncert a Budapesti Vonósokkal és Harcsa Veronikával

3 perc átlagos olvasási idő
0
858
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Budapesti Vonósok idén is egy különleges hangulatú újévi koncerttel várja a közönséget. A 2019-es újévi koncert vendége az egyik leghíresebb és legsokoldalúbb magyar jazzénekesnő, Harcsa Veronika.

A Budapesti Vonósok kilencedik alkalommal rendezi meg a már hagyománnyá vált újévi koncertjét január 1-jén 17 órától. A Corinthia Hotel Báltermében Hacsaturján, Debussy, Ravel, Sosztakovics és Gershwin dallamai csendülnek fel.

A nagy bálterem barokk mennyezet stukkóival és faldíszeivel impozáns helyszínt biztosít, hogy Budapesten is a bécsi újévi koncertek hangulatában kezdődhessen a 2019-es év. A repertoár összeállításakor a későromantika és impresszionizmus legnagyobb művei mellett helyet kapnak a szimfonikus jazz szülőatyjának darabjai is.

Harcsa Veronika a jazz mellett az elmúlt években egyre gyakrabban vállal fellépést klasszikus zenei repertoárral is, és több kiemelkedő hazai zenekarral közös fellépése után most először a Budapesti Vonósokkal is színpadra lép. A koncerten a klasszikus dalok mellett természetesen jazz örökzöldek is felcsendülnek a műfaj legismertebb szerzőitől.

Budapesti Vonósok Kamarazenekar/OPH Kép: pixabay


Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Kihirdették a debreceni borverseny győzteseit

Hét kategóriában hirdették ki a debreceni városi borverseny idei győzteseit szerdán, a hel…