Főoldal Hírek Kultúra Újévi Koncert a Budapesti Vonósokkal és Harcsa Veronikával

Újévi Koncert a Budapesti Vonósokkal és Harcsa Veronikával

3 perc átlagos olvasási idő
0
823
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Budapesti Vonósok idén is egy különleges hangulatú újévi koncerttel várja a közönséget. A 2019-es újévi koncert vendége az egyik leghíresebb és legsokoldalúbb magyar jazzénekesnő, Harcsa Veronika.

A Budapesti Vonósok kilencedik alkalommal rendezi meg a már hagyománnyá vált újévi koncertjét január 1-jén 17 órától. A Corinthia Hotel Báltermében Hacsaturján, Debussy, Ravel, Sosztakovics és Gershwin dallamai csendülnek fel.

A nagy bálterem barokk mennyezet stukkóival és faldíszeivel impozáns helyszínt biztosít, hogy Budapesten is a bécsi újévi koncertek hangulatában kezdődhessen a 2019-es év. A repertoár összeállításakor a későromantika és impresszionizmus legnagyobb művei mellett helyet kapnak a szimfonikus jazz szülőatyjának darabjai is.

Harcsa Veronika a jazz mellett az elmúlt években egyre gyakrabban vállal fellépést klasszikus zenei repertoárral is, és több kiemelkedő hazai zenekarral közös fellépése után most először a Budapesti Vonósokkal is színpadra lép. A koncerten a klasszikus dalok mellett természetesen jazz örökzöldek is felcsendülnek a műfaj legismertebb szerzőitől.

Budapesti Vonósok Kamarazenekar/OPH Kép: pixabay


Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Kultúra

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…