Főoldal Hírek Csőposta Új elnököt választott a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége

Új elnököt választott a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége

4 perc átlagos olvasási idő
0
1,041
 ehaccp_topbanner3.jpg

    Budapest, 2017. január 27., péntek (MTI) – A Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének új elnöke Caesar Éva lett öt évre a tisztújító közgyűlés pénteki döntése értelmében – közölte a szakmai szervezet az MTI-vel.

    Bálint Zoltán korábbi elnök mandátuma lejártával tiszteletbeli elnökként segíti a szövetség munkáját a továbbiakban.


    Az elnöki beszámoló szerint az elmúlt időszakban a szervezetre számos, a szakma jövőjét befolyásoló feladat hárult. Véleményezték a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepciót, érveltek  a szervezett szakmai oktatásért, valamint a jogosulatlan idegenvezetés kiszűrése érdekében a rendszeres ellenőrzésekért. Javaslataikkal közreműködtek a fővárosi közlekedés nehézségeinek és a parkolási gondjainak megoldásában. 


    A szövetség fontos feladatának tartja, hogy tagjainak szakmai ismereteit bővítse, programokkal segíti az ország tájainak, kulturális és gasztronómiai értékeinek megismertetését. A csaknem három évtizede működő szervezet bővíteni és gyorsítani kívánja a szakmai információáramlást is az eredményesebb működés érdekében.


    A szervezetnek jelenleg 160 tagja van. 


    Caesar Éva az MTI-nek elmondta: elnöki munkája során kiemelt figyelmet szán a kevés gyakorlattal rendelkező idegenvezetők intézményesített oktatásának, továbbképzésének. Célja a szakmai érdekképviselet és érdekvédelem erősítése a társ szakmai szervezetek bevonásával.

 

MTI/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Betilthatóvá vált számos egyszer használatos műanyag termék

Az Országgyűlés pénteken felhatalmazást adott a kormánynak, hogy rendeletben tiltson be sz…