Színes Megkezdődött a Pálinka országkóstoló Komáromban Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2018-05-28 4 perc átlagos olvasási idő 0 980 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr A pálinka presztízsének elmúlt években tapasztalt növekedése példaértékű; a termék minőségéből nem lehet engedni és a kiváló minőség után az eredetjelölések használata tovább emelheti az ital rangját – mondta az agrárminiszter hétfőn Komáromban, az idei Pálinka országkóstoló megnyitóján. Nagy István kiemelte, hogy a nemzeti pálinkakiválósági program védjegyeit már több mint 500 tételen használhatják a termelők. A Pálinkakiválóságok könyve 2017 című kiadvány tartalma és a szakmai kóstoló jegyzetei már digitálisan is elérhetők a program honlapján és tervezik a korábbi kiadványok digitalizálását is – tette hozzá. A többnapos versenyen 25 bíró egységes szempontok alapján igyekszik megtalálni 2018 legjobb pálinkáját. A versenyre kizárólag kereskedelmi forgalomba kerülő termékekkel lehetett nevezni, ezeket az érzékszervi bírálat előtt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy komplex analitikai vizsgálattal is ellenőrzi. A bírák arany, ezüst vagy bronz minősítéseket adnak a legjobb tételeknek és kategóriánként Champion díjakat is osztanak. A Magyarország legjobb pálinkája címet csak egyetlen pálinka nyerheti el, amelyet a 2018-as évjáratból a legjobb minőségűnek ítél meg a zsűri. A győzteseket június 28-án az Országházban hirdetik ki. Tavaly a Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkája lett a verseny legjobbja, a legeredményesebb pálinkafőzdének járó elismerést pedig a Brill Pálinkaház nyerte el. A Pálinka Nemzeti Tanács 2017-ben egy új díjat is alapított, a legjobb 10 ezer palack feletti tétel díját a Villányi Pálinka – Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott vörös törkölypálinkája nyerte el elsőként. A Nemzeti pálinkakiválóság programot 2014-ben indította el az agrártárca. Az értékelés szempontrendszerét egységes bírálati rendszer és a fogyasztói közízlésnek való megfelelés határozza meg. MTI/Pixabay
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
Magyar siker a Nemzetközi Hotelmenedzsment-versenyen Budapest, 2023. február 23. – Hazánk első számú, 18 000 hallgatót képző üzleti egyetemének, …
Az idei korcsolyaszezon slágere a Bombardino Sokan várták már a percet, hogy végre idén is megnyíljon a Városligeti Műjégpálya. A …