Átólzéig Tejszínes fokhagymakrémleves Szerkesztő : Asztalos István Közzétéve: 2015-01-17 2 perc átlagos olvasási idő 0 15,362 Oszd meg Facebook Oszd meg Twitter Oszd meg Google+ Oszd meg Reddit Oszd meg Pinterest Oszd meg Linkedin Oszd meg Tumblr Tejszínes fokhagymakrémleves Hozzávalók (4 személyre): 1 fej vöröshagyma 3 fej fokhagyma 2 dl tejszín 1 l víz 2 ek olívaolaj 1 ek liszt 1 ek kakukkfű 0,02 kg bors só A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel elkeverjük a lisztet, amit forrás után, habverő segítségével a leveshez adunk. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, körülbelül 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Ezek után már csak a tálalás van hátra. Tálaláskor pirított kenyérkockát vagy sajtos krutont adhatunk mellé! Egy különleges immunerősítő alapanyag felhasználásával, egy igazán ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely ugyan elég jellegzetes ízű ételnek számít, ugyanakkor olyannyira finom, hogy néha megéri a „bűnözést”. Azon felül pedig gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Jó étvágyat kívánunk! A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4. www.nagyfatal.hu
Hrúz Mária konyhájában főzték meg Petőfi kedvenceit Szalkszentmárton fontos helyett foglal el Petőfi életében: apja egy időben itt bérelt vendégfogadót és …
Tökéletes halloween-i vendégváró receptek Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk …
10 tipp a fitt vakációért 10 tipp a fitt vakációért Végre közeledik a végtelen napozás, a vízparti lazulás …
„Helyre kell állítani a vadászat becsületét” Helyre kell állítani a vadászat becsületét, de ezt csak úgy lehet elérni, ha a …