Főoldal Hírek Átólzéig Tejszínes fokhagymakrémleves

Tejszínes fokhagymakrémleves

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,350
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tejszínes fokhagymakrémleves

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 l víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek kakukkfű
  • 0,02 kg bors

 

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel elkeverjük a lisztet, amit forrás után, habverő segítségével a leveshez adunk. Ezután hozzáadjuk a kakukkfüvet, körülbelül 5 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

Ezek után már csak a tálalás van hátra. Tálaláskor pirított kenyérkockát vagy sajtos krutont adhatunk mellé!

Egy különleges immunerősítő alapanyag felhasználásával, egy igazán ínycsiklandozó ételt készítettünk, mely ugyan elég jellegzetes ízű ételnek számít, ugyanakkor olyannyira finom, hogy néha megéri a „bűnözést”. Azon felül pedig gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Egyre többen csatlakoznak az Autómentes Naphoz

Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be települések az Európai Mobilit…