Főoldal Hírek Átólzéig Tavaly 1 milliárddal több jutott az iskolagyümölcs programra

Tavaly 1 milliárddal több jutott az iskolagyümölcs programra

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,149
 ehaccp_topbanner3.jpg

Tavaly 1 milliárddal több jutott az iskolagyümölcs programra

 

Az iskolagyümölcs-programban jelentős előrelépés történt tavaly, hiszen a 2014-ben folyósított mintegy 2,72 milliárd forint közel 1 milliárd forinttal haladta meg a 2013-ban kifizetett támogatások összegét. Ennek hátterében a szaktárca rendeletmódosítása áll, miszerint nemcsak az általános iskola 1–4. évfolyamán, hanem az 5–6. évfolyamon tanuló gyermekek, valamint a nyolc évfolyammal működő középfokú nevelési-oktatási intézmények 1–2. évfolyamán tanuló gyermekek is a támogatás kedvezményezettjei lehettek.

A Földművelésügyi Minisztérium a program segítségével az iskolai tanulók egészséges táplálkozása mellett a helyi termelők tevékenységét is támogatja.

Az iskolagyümölcs-programban a 2012/2013-as tanévben szállítási időszakonként átlagosan 341 ezer kisdiák, a 2013/2014-es tanévben már 538 ezer tanuló kaphatott friss zöldséget, gyümölcsöt vagy zöldség- illetve gyümölcslét.

A legkedveltebb termékek az alma, a körte és a különböző zöldség- és gyümölcslevek voltak, emellett még sárgarépa, paprika, paradicsom, szilva, földieper, nektarin és cseresznye került a gyermekek asztalára.

 

OrientPress Hírügynökség (OPH)/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Év Fagylaltja verseny 2024

A Magyar Cukrász Ipartestület 2024-ben is megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fag…