Főoldal Hírek Csőposta Százmilliós jótétemény rászorulóknak

Százmilliós jótétemény rászorulóknak

7 perc átlagos olvasási idő
0
85
 ehaccp_topbanner3.jpg

A Szabó-család különös figyelmet fordít a gyermekeket ellátó egészségügyi intézményekre.

„A társadalmi felelősségvállalás elengedhetetlen azoktól, akik megtehetik. Ez megnyilvánul konkrét segítségnyújtásban, a rászorulók vagy éppen civil szervezetek segítésében, de a mi felfogásunkban az is ide tartozik, hogy közel 1800 ember talál munkalehetőséget a cégeinknél. Kiemelt adózók vagyunk (éves szinten mintegy 6,5 milliárd forint adót fizetünk) és minden megtermelt eredményünket a vállalatba forgatjuk vissza” – vallja Szabó Miklós, a debreceni székhelyű Tranzit Csoport alapító tulajdonosa.

“Felelősségünk van…”

– A cégünk az alapítása óta együtt él a környezetével, ami azt jelenti, hogy Kelet-Magyarországon több mint 60 telephelyen rengeteg településen vagyunk jelen termelői bázissal vagy termelőkkel kötött szerződés formájában. 32 éves fennállásunk óta a karitatív tevékenységünk fókuszában elsősorban mindig a rászorulók álltak. Gyermek- és egészségügyi intézményektől, a sérült embereket gondozó intézetek betegein és a bentlakásos otthonok ápoltjain keresztül, a daganatos gyerekek gyógyítására “felesküdött” országos Mosoly Alapítványig számos jó ügyet igyekszünk erőnkhöz mérten támogatni. Nálunk rendszeresek az adományok, az eszközbeszerzések, ezek a tételek napjainkra évi 100 millió forintot meghaladó nagyságrendűek. Kiemelt támogatói lettünk (50 millió forinttal) a debreceni városi segélyalapnak. Mindezek mellett rendszeres támogatói vagyunk a sport-utánpótlásnak, elsősorban az akadémiákon keresztül – adott számot szerteágazó karitatív tevékenységükről a cégalapító, hozzátéve, hogy a közelmúltban írták alá a hosszú távú támogatási szerződést a KórházSuli Alapítvánnyal, a Láthatatlan Iskola Alapítvánnyal, és az InDaHouse Alapítvánnyal. Mindhárom civil szervezet a rászoruló, elesett gyermekek életének a szebbé, gondtalanabbá tételét tűzte a zászlajára, mégpedig az oktatáson keresztül.

Nem élhetnek burokban

Szabó Miklós arról is beszélt, hogy aktívan vannak jelen a környezetükben, és nemcsak a szakmai szervezetek munkájában. „Ákos fiam a Tranzit Csoport vezérigazgatói teendői mellett a városi vagyonkezelő igazgatósági tagja, én pedig az agrárkamarában és a Baromfi Terméktanácsban is tevékenykedek. Mindezt azért csináljuk, mert úgy gondoljuk, hogy nem élhetünk egy burokban. Különösen az nem, aki ennyi embert foglalkoztat. Ezért több érintett településen csatlakozunk évről-évre a helyi önkormányzat rászorulóknak szervezett karácsonyi ajándékozási akciójához. Az már csak bónusz egy szülő számára, ha azt látja, hogy a szociális érzékenységet a gyerekei is örökölték. Szerencsére a fiunk és a lányunk számára természetes az, hogy a magánvagyonukból is támogassanak nehéz sorsú embereket” – vallja Szabó Miklós, aki Debrecen díszpolgára.

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Csőposta

Cikk ajánló

Négy országból 1763 pálinka és párlat

Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversen…