Főoldal Hírek Átólzéig Számos újdonsággal készül jövőre a 25 éves Művészetek Völgye

Számos újdonsággal készül jövőre a 25 éves Művészetek Völgye

5 perc átlagos olvasási idő
0
1,012
 ehaccp_topbanner3.jpg

Számos újdonsággal készül jövőre a 25 éves Művészetek Völgye
 

    Új zenei műfajok és kísérletek, számos új programhelyszín és házigazda, változatos színházi bemutatók, terjeszkedő kortárs képzőművészeti programok, természetközeli építészeti projektek és gasztronómiai különlegességek várják 2015-ben a Művészetek Völgye látogatóit.

    Az ország legrégebbi összművészeti fesztiválja jövőre ünnepli 25. évfordulóját, így július 24. és augusztus 2. között a Balaton-felvidékre látogatók a megszokott helyszínek mellett várhatóan olyan újdonságokkal találkozhatnak, mint a Hello Wood csapata által tervezett Hello Wood Village, a dörögdi Klastrom környékén a Selected Sounds csapata által megálmodott zenei és egyéb művészeti kísérletek, vagy a Fonó Budai Zeneház világzenei előadásai – olvasható a szervezők közleményében. 

    Eközben a saját udvarát kinövő Blue sPot Café is nagyobb koncerthelyszínnel és produkciókkal készül, de várhatóan saját udvart nyit a Völgyben a Modern Art Orchestra és Hajós András is, a Muharay Udvar házigazda szerepére készül Bognár Szilvi, színházi produkciókkal jelentkezik sok meghívott társulat mellett régi fellépőként Hobo, és tovább szaporodnak a komolyzenei programok, kortárs képzőművészeti kiállítások és vásárok is. 

    A hagyományos udvargazdák, a Kaláka, Palya Bea vagy Szőke András, a Muharay Szövetség és az Elevenkertet működtető szentendrei Forgách Társaság mellett az idei debütálást követően már visszatérő házigazda lesz a Design Terminal és a Berlinben élő Harcsa Veronika, aki kinti zenésztársaival gazdagítja udvarának fellépői körét. 

    A 2015-ben a Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigándpetendre látogatók kulináris élményekkel is gazdagodhatnak: a Kézműves Sörök Szövetsége jóvoltából a legjobb, kis példányszámban készített söröket kóstolhatnak az érdeklődők, míg a borok rajongói a balatoni régió legjobb italait kóstolhatják meg.

    A jövőre jubiláló fesztiválra jegyek már kaphatók, december 31-ig díszkiadású példányokban is.

 

MTI/Archivum

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A MATE növényvédelmi drónpilótái világszínvonalú tudással bírnak

Tizenhat fő végezte el a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, valamint az ABZ Drone Kft…