Főoldal Hírek Átólzéig Füstölt sajttal, fokhagymával töltött jércemell rolád, cukkini főzelékkel

Füstölt sajttal, fokhagymával töltött jércemell rolád, cukkini főzelékkel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,310
 ehaccp_topbanner3.jpg

Füstölt sajttal, fokhagymával töltött jércemell rolád, cukkini főzelékkel

 

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

A roládhoz:

  • 60 dkg csirkemell
  • 10 dkg fokhagyma
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),

 

A cukkini főzelékhez:

  • 1,2 kg cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 csokor kapor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor
  • 1 pohár tejföl

 

A csirkemellet nyitott szeleteléssel kinyitjuk, klopfoljuk. Majd a külön megtisztított és szétnyomott fokhagymával, reszelt sajttal, sóval, borssal vékonyan beborítjuk. Feltekerjük, és alufóliába csomagoljuk. Faszénparázson szép lassan megsütjük.

A hagymát finomra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát, és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk 1 teáskanál cukorral, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejföllel kikevert lisztet, azaz behabarjuk, ezután már csak összeforraljuk és tálaljuk.

 

Így egy ízletes, és tápláló ételt készítettünk, mely nem túl nehezen elkészíthető ételnek számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Mennyei újdonság: Megnyílik a Kürtős Fondülde a 11. Kürtőskalács Fesztiválon

Idén immár 11. alkalommal rendezik meg az év egyik legízletesebb gasztroeseményét, a Kürtő…