Főoldal Hírek Életmód Minden harmadik magyar sportol valamit

Minden harmadik magyar sportol valamit

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,111
 ehaccp_topbanner3.jpg

Minden harmadik magyar sportol valamit

 

Május 6-án ünnepeljük a Magyar Sport Napját, annak emlékére, hogy 1875-ben ezen a napon rendezte a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten a Magyar Athletikai Club.

A KSH közleménye szerint Magyarországon mintegy 3 millióan, a 10–84 éves népesség 34 százaléka sportolt valamilyen formában. 2010-ben a legnépszerűbb sporttevékenységek listáján (a szabadidős tevékenységet is ide értve) a kerékpározás állt az első helyen, közel 830 ezren űzték, amit a labdarúgás, a futás, kocogás és az úszás követett. Sportra, testedzésre naponta átlagosan 7 percet fordítottunk, a férfiak ennél többet (10 percet), a nők kevesebbet (3 percet), ugyanakkor a ténylegesen sportolók között ez alkalmanként közel másfél óra volt. A legtöbb időt a 10–14 éves korosztály töltötte testmozgással, ami az életkor előrehaladtával egyre rövidül.

 

A magyar civil és nonprofit szektorban hagyományosan fontos szerepet töltenek be a sporttámogatással, sporttevékenységgel foglalkozó szervezetek. 2014-ben az összes nonprofit szervezet 12 százaléka ilyen jellegű tevékenységet végzett. A sporttal foglalkozó szervezetek száma 2010 óta folyamatosan növekszik, 2014-ben 7792 sportalapítvány és társas nonprofit szervezet foglalkozott sporttevékenységgel, 266-tal több a négy évvel korábbinál. Dinamikusan bővül a sportszervezetek rendelkezésére álló pénzügyi keret nagysága is, 2014-ben 94,6 milliárd forint bevételt könyvelhettek el, ami 51,5 milliárd forinttal haladta meg a 2010. évit – olvasható a tájékoztatóban.

 

OrientpressHírügynökség/KSH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Nem érintkezhetnek élelmiszerrel műanyagot és bambuszt is tartalmazó anyagok

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a for…