Főoldal Hírek Életmód Minden harmadik magyar sportol valamit

Minden harmadik magyar sportol valamit

3 perc átlagos olvasási idő
0
1,620
 ehaccp_topbanner3.jpg

Minden harmadik magyar sportol valamit

 

Május 6-án ünnepeljük a Magyar Sport Napját, annak emlékére, hogy 1875-ben ezen a napon rendezte a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten a Magyar Athletikai Club.

A KSH közleménye szerint Magyarországon mintegy 3 millióan, a 10–84 éves népesség 34 százaléka sportolt valamilyen formában. 2010-ben a legnépszerűbb sporttevékenységek listáján (a szabadidős tevékenységet is ide értve) a kerékpározás állt az első helyen, közel 830 ezren űzték, amit a labdarúgás, a futás, kocogás és az úszás követett. Sportra, testedzésre naponta átlagosan 7 percet fordítottunk, a férfiak ennél többet (10 percet), a nők kevesebbet (3 percet), ugyanakkor a ténylegesen sportolók között ez alkalmanként közel másfél óra volt. A legtöbb időt a 10–14 éves korosztály töltötte testmozgással, ami az életkor előrehaladtával egyre rövidül.

 

A magyar civil és nonprofit szektorban hagyományosan fontos szerepet töltenek be a sporttámogatással, sporttevékenységgel foglalkozó szervezetek. 2014-ben az összes nonprofit szervezet 12 százaléka ilyen jellegű tevékenységet végzett. A sporttal foglalkozó szervezetek száma 2010 óta folyamatosan növekszik, 2014-ben 7792 sportalapítvány és társas nonprofit szervezet foglalkozott sporttevékenységgel, 266-tal több a négy évvel korábbinál. Dinamikusan bővül a sportszervezetek rendelkezésére álló pénzügyi keret nagysága is, 2014-ben 94,6 milliárd forint bevételt könyvelhettek el, ami 51,5 milliárd forinttal haladta meg a 2010. évit – olvasható a tájékoztatóban.

 

OrientpressHírügynökség/KSH/Pixabay

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Életmód

Cikk ajánló

Az Év Friss Húsáru Kereskedője lett a SPAR

A SPAR Magyarország két áruháza is rangos elismerést kapott az Év Boltja 2024 szakmai vers…