Főoldal Hírek Átólzéig Salátával töltött palacsinta, mentás joghurttal

Salátával töltött palacsinta, mentás joghurttal

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,855
Salátával töltött palacsintabatyu
 ehaccp_topbanner3.jpg

Salátával töltött palacsinta, mentás joghurttal

 

Salátával töltött palacsintabatyu

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg sonka
  • 1 db lila hagyma
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 marék koriander
  • 3 szál menta
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db lime
  • 2 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • só.

 

A saláta alapanyagait felaprítjuk, majd egy keverőtálba tesszük, mely adott esetben salátalevelekből, lilahagymából és korianderből áll. Adunk hozzá lime-ot, és joghurtot, majd a felkockázott gépsonkát.

Palacsintatésztát keverünk, majd kisütjük. Az így kapott palacsintákba töltjük a kevert salátánkat, majd a hortobágyi palacsintához hasonlóan feltekerjük.

A mentás, mézes, joghurtos saláta dresszinget külön kikeverjük, majd a tányérba teszünk. Erre tálaljuk a megtöltött palacsintákat.

Így egy egyszerű ételt készítettünk, mely rövid idő alatt elkészíthető és kimondottan finom salátának számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Magyar fejlesztés segíthet az invazív ázsiai lódarázs visszaszorításában

Gödöllő, 2024. szeptember 13. – Az ázsiai lódarázs megjelenése komoly fenyegetést jelent a…