Főoldal Hírek Átólzéig Salátával töltött palacsinta, mentás joghurttal

Salátával töltött palacsinta, mentás joghurttal

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,776
Salátával töltött palacsintabatyu
 ehaccp_topbanner3.jpg

Salátával töltött palacsinta, mentás joghurttal

 

Salátával töltött palacsintabatyu

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg sonka
  • 1 db lila hagyma
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 marék koriander
  • 3 szál menta
  • 3 evőkanál méz
  • 1 db lime
  • 2 db tojás
  • 2 dl joghurt
  • 0,01 kg feketebors (őrölt),
  • só.

 

A saláta alapanyagait felaprítjuk, majd egy keverőtálba tesszük, mely adott esetben salátalevelekből, lilahagymából és korianderből áll. Adunk hozzá lime-ot, és joghurtot, majd a felkockázott gépsonkát.

Palacsintatésztát keverünk, majd kisütjük. Az így kapott palacsintákba töltjük a kevert salátánkat, majd a hortobágyi palacsintához hasonlóan feltekerjük.

A mentás, mézes, joghurtos saláta dresszinget külön kikeverjük, majd a tányérba teszünk. Erre tálaljuk a megtöltött palacsintákat.

Így egy egyszerű ételt készítettünk, mely rövid idő alatt elkészíthető és kimondottan finom salátának számít. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

II. Magyar Gasztronómia napja: Mérföldkő és országokat átölelő siker

Szombaton rendezték meg Felcsúton a II. Magyar gasztronómia napja című rendezvényt, melyne…