Főoldal Hírek Átólzéig Rizses csirkemell, pikáns tejföllel

Rizses csirkemell, pikáns tejföllel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,344
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rizses csirkemell, pikáns tejföllel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • ½ kg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 zellerszár
  • 1 db lime
  • 15 dkg sajt
  • mentalevél
  • csipet bors
  • 2 evőkanál étolaj

 

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, serpenyőben megsütjük. Majd az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a szeletelt gombát, mellyel tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Tálaláskor a ragut a rizzsel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a fehér bort, és beforraljuk.

Végül a tejfölből, lime levéből, apróra vágott mentalevélből és zellerszárból álló öntettel meglocsoljuk, majd sajttal megszórjuk.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
  • Egekben a fűszerárak

    A klímaváltozás miatt is drágul a trópusi növények termesztése Az egész bolygót érintő klí…
  • NMHH: egyre többet mobilnetezünk külföldön

    Sokkal bátrabban használunk mobilinternetet az országhatárokon túl, mint néhány évvel ezel…
  • Szatmári malom: Folyamatos fejlődés

    A 100%-ban magyar tulajdonú Szatmári Malom Kft több, mint 30 éve a magyar élelmiszeripar m…
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

MONIN CUP 2024

Két év után újra megrendezésre került Budapesten a MONIN bartender verseny magyarországi e…