Főoldal Hírek Átólzéig Rizses csirkemell, pikáns tejföllel

Rizses csirkemell, pikáns tejföllel

2 perc átlagos olvasási idő
0
1,001
 ehaccp_topbanner3.jpg

Rizses csirkemell, pikáns tejföllel

 

Hozzávalók (4 személyre):

 

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg rizs
  • ½ kg gomba
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 zellerszár
  • 1 db lime
  • 15 dkg sajt
  • mentalevél
  • csipet bors
  • 2 evőkanál étolaj

 

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, serpenyőben megsütjük. Majd az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rátesszük a szeletelt gombát, mellyel tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A körethez a rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd kilónként számított, 1,7 liter vízzel felöntjük, hozzáadunk egy vöröshagymát, és együtt készre pároljuk.

Tálaláskor a ragut a rizzsel összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, a fehér bort, és beforraljuk.

Végül a tejfölből, lime levéből, apróra vágott mentalevélből és zellerszárból álló öntettel meglocsoljuk, majd sajttal megszórjuk.

Így egy ízletes ételt készítettünk, mely kellően érdekes ahhoz, hogy meglepje vele vendégeit, ugyanakkor elég egyszerűen elkészíthető. Kóstolják csak meg!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 A recept az étteremben elérhető, megkóstolható. Cím: Nagy Fa-Tál Konyhája, 1052 Budapest Kígyó utca 4.

www.nagyfatal.hu

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A húsfogyasztás veszélyeit vizsgálták

Kapcsolatot talált a rendszeres húsfogyasztás és a nem daganatos betegségek hosszú sora kö…