Főoldal Hírek Átólzéig Kihirdették az idei országtorta győztesét

Kihirdették az idei országtorta győztesét

7 perc átlagos olvasási idő
0
842
 ehaccp_topbanner4.jpg

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007-től szervezi meg a Magyarország tortája versenyt. Idén márciusban a budapesti Zila Kávéházban a zsűri 29 beérkezett torta közül választotta ki az 5 döntőst.

 

Az Őrség zöld aranya lett 2016-ban Magyarország tortája

A tortát augusztus 20-i nemzeti ünnepünkön kóstolhatjuk meg először.

 

A Magyarország Tortája verseny idei győztesét az alábbi öt jelölt közül választották ki:

  • Szent Erzsébet – roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttorta (Hisztéria Cukrászda, Budapest)
  • Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő –  joghurtos ribizlibetéttel kombinált torta (Nándori Cukrászda, Budapest)
  • Balatoni Habos Mogyoró – feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel készített torta (Horváth Cukrászda, Budapest)
  • Fertődi Fekete – barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes torta (Frer Cukrászda, Budapest)
  • Ingyom-Bingyom – málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukor-rétegekkel készült torta (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár).

 

A zsűri döntése értelmében Magyarország tortája 2017-ben a Balatoni Habos Mogyorós lett.

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny – melyet 2012 óta rendeznek meg az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal közösen – döntőjébe a pomázi Édes-Gyömbér Cukrászda Túrós kolibri nevű, narancszselét és túrót kombináló süteménye mellett fővárosi cukrászdák édességei, a Horváth Cukrászda Homok aranya nevű homoktövises tortája, a Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni elnevezésű céklás-gyümölcsös kreációja, a Frer Cukrászda Málnás zöldségtortája, és az Édességlabor Kócos Kajszi nevű barackos süteménye került be.

 

A szakemberek a „Magyarország cukormentes tortája” címről is döntöttek. Az elismerést a Pöttyös Panni torta kapta.

A díjátadó ünnepségre augusztus 10-én délelőtt a Parlament Vadásztermében került sor. A tortákat 2017. augusztus 19-től kóstolhatjuk meg először az ország több cukrászdájában. A recepteket az év végén hozzák nyilvánosságra.

 

Fotók: sokszínuvidék; sutichef.hu – Magyarország tortája 2017

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Bemutatkozott A főzés magasiskolája – és az alapanyagok is megvannak

A főzés magasiskolája Magyarországra érkezett! És kiderültek a magyar Bocuse selejtező köt…