Főoldal Hírek Átólzéig Megvannak a 2015-ös év Gundel Károly díj díjazottjai

Megvannak a 2015-ös év Gundel Károly díj díjazottjai

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,651
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megvannak a 2015-ös év Gundel Károly díj díjazottjai

 

Sajtótájékoztatón jelentette be az MVI a magyar vendéglátó szakma elismerésének számító Gundel Károly-díj 2015. évi díjazottjainak nevét. 

2015-ben is összeült a szakmai szervezetek delegáltjaiból álló Kitüntetési Bizottság, amely 2 körös szavazásban döntött arról, hogy kik kapják idén az MVI által alapított Gundel Károly – díjat. 10 különböző személyre érkezett jelölés, de emellett 4 posztumusz jelöltre is érkezett szavazat. Az életmű díj egyre ismertebb a vendéglátók körében, a tavalyhoz képest több, mint kétszer annyi jelölés érkezett.

 

A díjazottak névsora:

  • Jakabffy László, a mai magyar gasztronómia meghatározó, karizmatikus és elismert személyisége. Szakmai és gyakorlati tudása, mely hosszú évek tapasztalatával párosul, tisztességgel és alázattal adja át a fiatalabb generációknak. A “Jakabffy – iskolából” kikerült szakemberek sora mára hazai csúcséttermek konyháját vezeti. Számos étterem köszönheti neki nevét és sikerét, közülük is kiemelkedik az Alabárdos, melyet 2004-ben a szakma az ország legjobb éttermének választott. Több hazai gasztronómiai szervezet alapító tagja, számos rangos gasztronómiai díj és elismerés birtokosa.

 

  • Garaczi János, a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosa, kimagasló szakmai tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező elismert és kedvelt szakembere, aki közvetlenségével, segítőkészségével és munkaszeretetével példaértékű a mai magyar vendéglátás számára. A fiatal generáció szakmai fejlődésének elhivatott támogatója, számos hazai elismerés és díj birtokosa.

 

  • Bíró Lajos, a Bock Bisztró tulajdonosa, a hazai gasztronómiai élet meghatározó alakja, akinek megkérdőjelezhetetlen érdemei vannak a magyar konyha megújításában, színvonalának emelésében és a vendéglátás népszerűsítésében. Sikerei szakmai tudásának, olvasottságának, a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetőek. Számos fiatal szakácsot indított el a pályáján, s segítette tanácsaival, miközben példát mutatott lelkiismeretességével, a szakma iránti alázatával. Több gasztronómiai szervezet tagja, munkáját számos díjjal és elismeréssel jutalmazták.

A sajtótájékoztatón szó esett még a novemberi díjátadó Gálaebédről, bemutatkozott a séfcsapat, akik vállalták az idei ünnepi étrend elkészítését, s az eseményt egy közös fotózás koronázta meg.

 

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk! 

Valamint bízunk benne, hogy a szervezők a jövőben már felkészültebbek lesznek, és nem fordul elő, olyan baklövés, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete mellett több jelentős hazai szervezet kimarad a bizottságból. Amennyiben ezt az apró kis figyelmetlenséget jövőre orvosolni tudják, biztosan nagyobb szakmai támogatottság mellett választhatják majd ki a díjazottakat.

A magunk részéről sok sikert kívánunk a munkájukhoz! 

 

Forrás:MVI

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

A csomagolóanyagok új korszakát hozzák el a MATE kutatói

Gödöllő, 2024. május 14. – Napjainkban számos területen vált kardinális kérdéssé a fenntar…