Főoldal Hírek Átólzéig Megvannak a 2015-ös év Gundel Károly díj díjazottjai

Megvannak a 2015-ös év Gundel Károly díj díjazottjai

6 perc átlagos olvasási idő
0
1,626
 ehaccp_topbanner3.jpg

Megvannak a 2015-ös év Gundel Károly díj díjazottjai

 

Sajtótájékoztatón jelentette be az MVI a magyar vendéglátó szakma elismerésének számító Gundel Károly-díj 2015. évi díjazottjainak nevét. 

2015-ben is összeült a szakmai szervezetek delegáltjaiból álló Kitüntetési Bizottság, amely 2 körös szavazásban döntött arról, hogy kik kapják idén az MVI által alapított Gundel Károly – díjat. 10 különböző személyre érkezett jelölés, de emellett 4 posztumusz jelöltre is érkezett szavazat. Az életmű díj egyre ismertebb a vendéglátók körében, a tavalyhoz képest több, mint kétszer annyi jelölés érkezett.

 

A díjazottak névsora:

  • Jakabffy László, a mai magyar gasztronómia meghatározó, karizmatikus és elismert személyisége. Szakmai és gyakorlati tudása, mely hosszú évek tapasztalatával párosul, tisztességgel és alázattal adja át a fiatalabb generációknak. A “Jakabffy – iskolából” kikerült szakemberek sora mára hazai csúcséttermek konyháját vezeti. Számos étterem köszönheti neki nevét és sikerét, közülük is kiemelkedik az Alabárdos, melyet 2004-ben a szakma az ország legjobb éttermének választott. Több hazai gasztronómiai szervezet alapító tagja, számos rangos gasztronómiai díj és elismerés birtokosa.

 

  • Garaczi János, a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosa, kimagasló szakmai tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező elismert és kedvelt szakembere, aki közvetlenségével, segítőkészségével és munkaszeretetével példaértékű a mai magyar vendéglátás számára. A fiatal generáció szakmai fejlődésének elhivatott támogatója, számos hazai elismerés és díj birtokosa.

 

  • Bíró Lajos, a Bock Bisztró tulajdonosa, a hazai gasztronómiai élet meghatározó alakja, akinek megkérdőjelezhetetlen érdemei vannak a magyar konyha megújításában, színvonalának emelésében és a vendéglátás népszerűsítésében. Sikerei szakmai tudásának, olvasottságának, a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetőek. Számos fiatal szakácsot indított el a pályáján, s segítette tanácsaival, miközben példát mutatott lelkiismeretességével, a szakma iránti alázatával. Több gasztronómiai szervezet tagja, munkáját számos díjjal és elismeréssel jutalmazták.

A sajtótájékoztatón szó esett még a novemberi díjátadó Gálaebédről, bemutatkozott a séfcsapat, akik vállalták az idei ünnepi étrend elkészítését, s az eseményt egy közös fotózás koronázta meg.

 

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk! 

Valamint bízunk benne, hogy a szervezők a jövőben már felkészültebbek lesznek, és nem fordul elő, olyan baklövés, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete mellett több jelentős hazai szervezet kimarad a bizottságból. Amennyiben ezt az apró kis figyelmetlenséget jövőre orvosolni tudják, biztosan nagyobb szakmai támogatottság mellett választhatják majd ki a díjazottakat.

A magunk részéről sok sikert kívánunk a munkájukhoz! 

 

Forrás:MVI

Töltsön be további kapcsolódó cikkeket
Töltsön be további cikkeket Asztalos István
Töltsön be továbbiakat Átólzéig

Cikk ajánló

Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe

Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő étter…